Політична реклама

Як уникнути шахрайства з автоцивілкою?

1025 0
Різке зростання кількості незаконних претензій на отримання виплат очікується в сегменті обов´язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників (ОСЦПВ).

Умови для цього водіям створили протягом січня-лютого, пише видання «Деловая столица».

По-перше, з початку поточного року серйозно зріс ліміт відшкодування, який постраждалі можуть отримати в компанії з «автоцивілки» в межах «європротоколу». По-друге, в лютому набули чинності поправки до закону про «автоцивілку», що дозволяють потерпілим в ДТП отримувати гарантовані виплати щодо шкоди життю і здоров´ю, не надаючи підтверджуючих документів про свої видатки.

Таким чином, фінансисти стверджують, що «автоцивілка» вже стала улюбленим способом заробітків для аферистів, відібравши пальму першості у КАСКО. По-перше, тому, що такий вид страхування став масовим, по-друге - кількість укладених договорів КАСКО останнім часом зменшується.

«І недобросовісні страхувальники починають застосовувати свої «вміння» в обов´язковому страхуванні», - вважає представник однієї із страхових компаній. Крім того, страховики постійно ускладнюють договори КАСКО, роблячи їх нецікавими для шахраїв.

Найчастіше аферисти сьогодні отримують незаконне відшкодування, інсценуючи аварію або оформивши віртуальну пригоду на дорозі. Так, близько 50% виявлених випадків шахрайства - це підставні страхові події за «автоцивілкою».

Працюють в цьому виді шахрайства не тільки одинаки, але й добре організовані угруповання, що спеціалізуються на страховому криміналі.

За даними страхових компаній, на поточний момент порядку 1015% аварій, оформлених без виклику міліції, - це події, в яких машини отримала ушкодження за обставин, що не мають стосунку до заявленого страхового випадку.

Страховики вважають, що зростанню збитків від шахрайства можуть запобігти тільки узгоджені заходи, і хочуть об´єднати свої бази даних.

Однак, є й такі, які вважають, що через високу конкуренцію на ринку страхових послуг та галузеву кризу страховики ще не скоро будуть готові вкладатися в затратні проекти та технології, які знижують ризики шахрайських дій, але підвищують вартість регулювання.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!