На правах реклами

Як вибрати малечі коляску для прогулянок

1940 0
Яка коляска краще підійде для вашого середовища життя та як захистити малечу від непередбачуваної погоди.
Фото: stackpathdns.com

Фото: stackpathdns.com

Вибрати коляску малюкові – не таке вже й просте завдання, як здається на перший погляд. Якщо з люльками для новонароджених все зрозуміло, то прогулянкові моделі заводять у глухий кут навіть досвідчених мам. Взяти легкий візок-тростинку чи універсальний коляску-книжку? Вибрати гумові колеса або варіант із поліуретану? Чи потрібно доплачувати за перекидну ручку? Tvoemisto.tv пропонує дізнатися детальніше.

Дивимося на механізм 

Коляска-книжка – це універсальний візочок, із яким можна гуляти сухими вулицями, і засніженими тротуарами. М'які амортизатори не дають малюкові відчути вибоїни на дорозі, а комфортабельне сидіння й ортопедична спинка забезпечують максимальний комфорт навіть при довгих прогулянках. У колясках-книжках часто встановлюють захисний капюшон, який оберігає дитину від снігу, вітру, палючої спеки, дощу та інших погодних умов. Це базова модель, що підходить для експлуатації впродовж усього року і має бути присутня в арсеналі кожної мами. 

Коляски-тростинки займають мінімум місця, легко складаються одним рухом, мало важать і дуже мобільні. Конструкція складається з металевої основи і тканинного сидіння – мінімум, необхідний для перевезення малюка. Це непоганий варіант для недовготривалих прогулянок у теплу пору року. Довго сидіти в тростині малюкові некомфортно через відсутність амортизації та жорсткої спинки. Зате коляску легко носити, коли вашій дитині набридне в ній сидіти й захочеться прогулятись пішки. Низька вартість подібних моделей дозволяє купувати їх як додатковий транспорт для непосидючого малюка.

Оцінюємо колеса 

Зазвичай на прогулянкових візочках встановлюють колеса середнього розміру, які поєднують непогану маневреність і достатню прохідність. Плюсом стане можливість повороту колісного механізму: так набагато простіше долати проблемні ділянки, як-от високі бордюри і вибоїни на дорогах. Що стосується матеріалу, варто віддати перевагу міцній гумі або м'якому поліуретановому складу. Вони однаково добре проїжджають по сухому асфальту і снігу, при цьому повільно зношуються і ламаються не часто.

Звертайте увагу на раму і оббивку

Оскільки примхи погоди можуть заскочити зненацька, краще переплатити за візочок із захисним козирком і оббивкою з водовідштовхувального, повітронепроникного матеріалу. В такому випадку краплі дощу і снігу будуть стікати по транспорту, не потрапляючи на дитину, а промені ультрафіолету не обпалять ніжну шкіру малюка під час літніх прогулянок. Уточніть, чи є в оббивці утеплювач, інакше доведеться окремо стелити дитячий матрац у холодну пору року. Що стосується шасі, в пріоритеті – варіанти з алюмінієвого сплаву і дорогого, зносостійкого пластику. Вони витримують максимальні навантаження, не тріскають і не ламаються при необережному поводженні, при цьому мало важать і легко збираються.

Також пам’ятайте

  • якщо дороги у вашому місті не надто добрі переконайтеся, що у колясці встановлена хороша амортизація, за допомогою якої дитина не відчує трясіння і дискомфорту навіть не проблемних ділянках тротуару;
  • ручка повинна бути зручною по висоті і розміру, з шорсткою поверхнею (щоб не ковзала долоня), бажано з перекидним механізмом (щоби легко міняти напрямок руху коляски);
  • за безпеку малюка відповідають ручні гальма, п'ятиточкові ремені-фіксатори, а також захисні бортики і підніжка.

 

Тепер ви знаєте, на що слід звертати уваги при виборі зручної та безпечної прогулянкову коляску для вашої дитини.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!