Як викликати таксі для людей на кріслах колісних у Львові і скільки це коштує

998 0
Поїздки можна замовляти в межах міста та околицях в радіусі 20 кілометрів.
фото: Uklon

фото: Uklon

У вівторок, 23 січня, у Львові почало працювати інклюзивне таксі. Його запустив український онлайн-сервіс Uklon та мережа АЗК ОККО за підтримки ЛМР. 

Для виклику автівки потрібно завантажити застосунок Uklon, ввести потрібний маршрут та обрати відповідний клас авто – «Інклюзивний». Поїздки можна замовляти в межах міста та околицях в радіусі 20 кілометрів. Підкреслимо, що інклюзивне таксі можна замовити лише з безготівковою оплатою.

Як повідомили у компанії Uklon, для поїздок не потрібні документи для підтвердження права на поїздку. А вартість буде на 30% менше, ніж стандартний тариф. Простою та коефіцієнта для даного класу не передбачено. Зокрема, в залежності від типу авто пасажира, що пересувається на кріслі колісному, його може супроводжувати 1-3 особи. Проте компанія рекомендує, щоб супроводжуючий був один.

Додамо, що авто цього класу оснащене гідравлічним або механічним підіймачем, рампою, спеціальними пасками безпеки та кріпленнями для фіксації крісла колісного. Поїздки виконують професійні драйвери, які пройшли тренінг зі спілкування з людьми з порушеннями опорно-рухового апарату. Якщо пасажир подорожуватиме без супроводу, йому допоможуть перенести багаж чи особисті речі. 

Читайте також: «Для візочника у Львові є два варіанти – дім і балкон»

Зазначимо, місто компенсуватиме вартість проїзду для осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та користуються кріслами колісними. На одного пасажира планують передбачити до 800 гривень на місяць. Наразі невідомо, як отримати компенсацію. У коментарі Tvoemisto.tv у пресслужбі ЛМР повідомили, що порядок компенсації буде передбачено програмою, яку розглянуть на сесії у лютому. 

Нагадаємо, на сьогодні на обліку в управлінні соціального захисту департаменту гуманітарної політики перебуває 1321 особа з інвалідністю, які користуються кріслами колісними, та 286 осіб з інвалідністю, які мають ампутовані кінцівки. 

 

Юлія Кметик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!