На правах реклами

Як використовувати автоклав вдома. Ідеї та поради

3421 0
Якщо порівнювати із закриттям консервації вручну, то із автоклавом витрачається удвічі менше часу.
Фото: Домашні консерви

Фото: Домашні консерви

Автоклав – це універсальний предмет, який використовують одразу в декількох галузях: на хімічному виробництві чи у лабораторіях, але вдома є також декілька цікавих ідей для його використання. 

Використовувати такий апарат можна для створення консервів. Якщо порівнювати із закриттям консервації вручну, то із автоклавом витрачається удвічі менше часу. Тоді автоклав стає зручним помічником для всіх господарів. Знайти такий пристрій сьогодні можна на сервісі OLX, де представлені різні пропозиції.

Цікаві страви

Перелік можливих консервів, які піддаються обробці в автоклаві, доволі великий. Можна маринувати гриби, закривати овочеві добавки (квасолю, кукурудзу), робити овочеві консерви, створювати томатні соуси та домашній кетчуп, а також консервувати соки із фруктів та ягід.

Завдяки структурі автоклаву, великій температурі всередині та тиску створюється максимально стерильне середовище. Тому можна не хвилюватися про якість отриманого консервованого продукту.

Все про консерви

Окремо можна говорити про тушонку. Ця страва готується поміж найпоширеніших консервів із застосуванням автоклавів. Перелік різновидів м’яса у цьому випадку є доволі великим. Так, завдяки використанню цієї техніки можна готувати вдома:

  • яловичину, баранину і свинину тушковані;
  • м'ясо в томатному гарнірі;
  • яловичину, свинину у власному соку;
  • гуляш;
  • солянку з м'ясними продуктами;
  • печінку, смажену в томатному соусі;
  • паштет м'ясний;
  • паштет печінковий.

Це лише невелика частка м'ясних страв, які можна створити.

Солодощі

Також автоклави можна застосовувати для приготування згущеного молока. Для цього необхідно взяти молоко з великим відсотком жирності та цукор. Інгредієнти треба змішати блендером або міксером до отримання густої однорідної маси. Після підготування банок готується суміш під температурою 120°C за 20 хвилин. Можна з цього ж набору інгредієнтів приготувати варене згущене молоко або іриску. Для цього тривалість обробки збільшується до 45 хвилин.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!