Яка ситуація із підтопленням на Львівщині

1627 0
Через потужні зливи та стікання гірських річок постраждали Стрийський та Дрогобицький райони.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

Через потужні зливи та стікання гірських річок на Львівщині постраждали Стрийський та Дрогобицький райони. Внаслідок виходу з берегів річки Східничанки, руйнування мостів та газопроводів, підтопило близько 100 господарств. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Станом на сьогодні, 12 червня, рівень води у Дрогобицькому районі знизився на 0,5 м. Досі частково підтопленими залишаються 3 вулиці. 

«З 16 житлових будинків упродовж вчорашнього дня відкачали воду. Також – із підвалів 2 готельних комплексів. Частково підтопленими залишаються підвальні приміщення у 13 будинках. Окрім того, частково заблокований 1 автомобіль, 6 – відбуксирували. Через повеневі потоки відновленню не підлягають 5 торгових павільйонів. Пошкоджені 5 місцевих мостів. Біля одного з них облаштували пішохідний перехід із бетонних блоків», – йдеться у повідомленні.

У селищі Східниця та селі Новий Кропивник вже відновили електро- та водопостачання. Наразі поступово відновлюють газопостачання. Доїзд до 16 населених пунктів залишається обмеженим через пошкодження моста у Новому Кропивнику та 2 мостів в селі Перепростиня. Об’їзд – можливий по автомобільній дорозі Східниця – Турка. У Перепростині обмежений доїзд до 32 житлових будинків. Ще до 18 житлових будинків транспортне сполучення відсутнє, пішохідне сполучення обмежено доступне.

Читайте також: Патрульні розповіли, як об'їхати підтоплені мости на Львівщині

«У Стрийському районі на під’їзді до села Урич розмита автомобільна дорога сполученням Східниця – Урич – Верхнє Синьовидне та частково розмитий міст через річку Уричанка. Станом на ранок вода зійшла самопливом. Ситуація перебуває під контролем у фахівців», – зазначив голова ОВА.

Нагадаємо, 10 червня, сильні дощі у селищі Східниця спричинили підняття рівня води у річці Східничанка. Через потужні зливи та стікання гірських річок постраждали два райони області – Дрогобицький і Стрийський. Наразі перекрито дорогу до 16 населених пунктів, однак можливий об’їзд. Детальніше про наслідки негоди, читайте тут. 

Додамо, що люди, майно яких постраждало, цілодобово можуть звернутися по консультацію на Гарячу лінію області за номером 112.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!