Яка ситуація із вакцинацією від кору на Львівщині

714 0
В регіоні вакцинують дітей, які вчасно не отримали щеплення.
Фото умовне

Фото умовне

У Львівській області триває «наздоганяюча» кампанія щеплення проти кору. У її рамках вакцинувати мають тих дітей, які з різних причин пропустили планове щеплення. Про це розповіли у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

«10 548 дітей Львівщини отримали пропущене раніше щеплення проти кору в межах «наздоганяючої» кампанії. Це 47,9% від запланованих до вакцинації проти кору, краснухи та епідпаротиту дітей області від 2 до 17 років, які з певних причин пропустили це щеплення», – йдеться у повідомленні.

Додамо, раніше керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хворою Наталія Тімко-Іванченко повідомляла, що в регіоні нещодавно було зафіксовано 5 випадків кору. Захворіли четверо дорослих та одна дитина. Усі вже одужали.

Читайте також: Кому не можна робити щеплення проти кору. Перелік

Загалом Львівщина перебуває на третьому місці серед регіонів України, в яких зафіксували найбільше випадків кору. Загалом хворобу діагностували в 11 регіонах: у Тернопільській області – 11 випадків, у Хмельницькій області та м. Києві – по 6, у Львівській області – 5, у Вінницькій, Волинській та Харківській областях – по 3, у Київській та Рівненській областях – по 2, у Закарпатській та Чернігівській області – по 1.

Нагадаємо, COVID-19 активізувався у Львівській області. Упродовж останнього тижня в регіоні зафіксували 445 випадків.

Тетяна Дзяма

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!