Яка ситуація з вірусом грипу та коронавірусом на Львівщині

1244 0
Захворюваність на ГРВІ за попередній тиждень є на 5% нижчою від епідеміологічного порогу.
фото умовне

фото умовне

На Львівщині за останній тиждень 471 людина отримала підтверджений діагноз Covid-19, серед них 10 дітей. 56 людей були госпіталізовані. Про це під час брифінгу повідомила головна державна санітарна лікарка у Львівській області Наталія Іванченко.

За її словами, в області циркулюють 4 різні штами Омікрон. Вірусу грипу ще немає, але є підготовка до його приходу через проведення вакцинації. Станом на 25 жовтня 2960 мешканців Львівщини отримали вакцинацію. Половина з них – це люди з групи ризику.

Читайте також: Чим зараз хворіють на Львівщині. Пояснення лікаря

Водночас захворюваність на ГРВІ за попередній тиждень є на 5% нижчою від епідеміологічного порогу.

Як повідомив заступник директора з медичної частини Львівської обласної інфекційної лікарні Андрій Орфін, зараз в лікарню поступає більше людей і у важчому стані, ніж 4 тижні назад. На сьогоднішній день в інфекційній лікарні 37 пацієнтів з коронавірусною інфекцією, 15 пацієнтів проходять обстеження. 6 пацієнтів в реанімації, 4 з них на ШВЛ.

«Найчастіше причиною тяжкого перебігу захворювання є те, що люди тривалий час займаються самолікуванням і пізно звертаються по допомогу до фахівців, а також – супутні захворювання», – зазначив Андрій Онуфрів. 

Нагадаємо, на Львівщині зростає кількість хворих, які мають складні ускладнення через Covid-19. У понеділок, 23 жовтня, на лікуванні в Львівській обласній інфекційній лікарні перебували понад 50 хворих, троє з яких у реанімації з важкими пневмоніями.

Юлія Кметик

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!