Якби Україна отримала всю зброю, якої потребує, війну б вже завершили, – Зеленський

1606 0
На думку глави держави, не справедливо, що Україна досі змушена просити про те, що у партнерів зберігається на складах.
Фото: ОП

Фото: ОП

Якби Україна отримала доступ до всієї зброї, якої потребує, що є у партнерів і співставна зі зброєю, яку використовують російські окупанти, – українські захисники вже б завершили війну. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у відеозверненні.

Президент закликав партнерів надати Україні зброю зараз, щоб допомогти врятувати життя тисяч мирних громадян.

Читайте також: Будуть масивніші бомбардування. Експерт про 9 травня, цілі росії і новий виток війни

Також Володимир Зеленський заначив, що перевага українських військових у тактиці та мудрості є очевидною.

«На всіх переговорах з лідерами демократичного світу наголошую – не справедливо, що Україна досі змушена просити про те, що у партнерів зберігається на складах», – каже президент.

На думку глави держави, якщо партнери України мають зброю та боєприпаси, якої наша країна зараз потребує, їх моральний обов'язок – допомогти захистити свободу і врятувати життя тисяч українців.

Читайте також: Зеленський просить зброю у Південної Кореї

«Якби ми в перший тиждень війни отримали те, що отримуємо зараз, користь для України та свободи в Європі була би більшою. І якщо ми зараз отримаємо те, що деякі партнери планують для передачі Україні «найближчими тижнями», це дозволить врятувати життя тисяч і тисяч людей… Будь-яке зволікання з допомогою України призводить до того, що окупанти отримують можливість вбити більше українців», – додав він.

Нагадаємо, що нещодавно президент Зеленський озвучив перелік важкого озброєння, яке необхідне Україні, щоб зупинити росію. Потрібна важка артилерія, бронетехніка, системи протиповітряної оборони та літаки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!