Україна

Чи потрібні додаткові документи чоловікам призовного віку для перетину кордону

4534 0
Громадяни, які мають всі необхідні документи, передбачені постановою, зберігають право на перетин державного кордону.
фото умовне

фото умовне

До постанови Кабінету Міністрів не внесли жодних змін щодо процедури перетину кордону, тож і документів додаткових не потрібно. Про це повідомив заступник начальника штабу – керівник відділу організації прикордонного контролю Іван Баран під час брифінгу у Львівському пресклубі.

«Жодних змін до постанови Кабінету Міністрів щодо прикордонного режиму, зокрема, номер 57, не вносили. Громадяни, які мають всі необхідні документи, передбачені даною постановою, зберігають право на перетин державного кордону», – зазначив Іван Баран.

Щодо наявності документів від ТЦК та СП, наприклад, підтверджуючих реєстрацію багатодітних батьків і встановлення строків, він роз’яснив: 

«Проводиться перевірка документів, що засвідчують право на перетинання державного кордону. Якщо всі пред’явлені документи відповідають вимогам, чітко визначеним у постанові Кабінету Міністрів номер 57, особа має законне право на перетин кордону».

Читайте також: Мобілізація в Україні. Що може змінитися у 2024 році

Необхідні документи для перетину кордону багатодітному батьку, відповідно до постанови Кабінету Міністрів:

  • свідоцтва про народження всіх дітей;

  • свідоцтво про шлюб;

  • рішення суду про розірвання шлюбу;

  • рішення органу опіки або посвідчення батька багатодітної сім'ї.

Нагадаємо, що у мережі активно обговорюють ситуацію на прикордонних пунктах. Очевидці стверджують, що на пунктах пропуску у чоловіків почали перевіряти документи, яких раніше при перетині не вимагали. 

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!