Які зміни чекають на Міноборони. Новий очільник озвучив 5 пріоритетів роботи

933 0
Учора міністром оборони призначили Рустема Умєрова.
Рустем Умєров / Фото: УП

Рустем Умєров / Фото: УП

У четвер, 7 вересня, президент України Володимир Зеленський представив нового міністра оборони Рустема Умєрова. Глава держави висловив упевненість, що новопризначений очільник відомства забезпечить більше довіри до Міноборони. Про це Зеленський написав у своєму Telegram-каналі.

«Потрібно більше довіри. Довіри до рішень, які ухвалюються, довіри до закупівель, які проводяться, довіри до постачання, яке заплановане та здійснюється, і довіри до комунікації між підрозділами та необхідними їм ланками системи оборони України», – наголосив президент.

Читайте також: Верховна Рада призначила Умєрова міністром оборони. Що про нього відомо

Тим часом Рустем Умєров подякував Зеленському за можливість очолити Міністерство та озвучив пʼять пріоритетів роботи:

  • Військовоцентричність. Військовий – найвища цінність.
  • Формування суб’єктності міністерства.
  • Посилення та розширення міжнародної коаліції: нові коаліції, нові союзники, розширення географії.
  • Нульова толерантність до корупції та діджиталізація.
  • Розвиток українського ВПК.

 

«Це найбільша честь стати міністром оборони України у найбільш історичний для нашої країни час. Я вдячний президенту України за таку надану довіру», – зазначив Умєров.

Нагадаємо, 4 вересня колишній міністр оборони Олексій Резніков подав до Верховної Ради заяву на звільнення. Наступного дня, 5 вересня, нардепи підтримали його відставку.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!