Якою буде ціна на газ для львів’ян у червні

2348 0
Загалом, порівняно з аналогічним періодом минулого року, ціна на газ знизилась на 54%.
Фото: Главом

Фото: Главом

Ціна на газ для населення за квітень становитиме 2,14 грн/куб., що на 6% менше, ніж у травні. Про це повідомили у «Нафтогазі».

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція

За інформацією «Львівгаззбуту», львів’яни платитимуть за червневий газ 2,78 грн/куб. із урахуванням націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами.

Загалом, порівняно з аналогічним періодом минулого року, ціна на газ знизилась на 54%.

«Ціна газу в Україні зараз визначається формулою, вона не залежить від "Нафтогазу", вона залежить від цін на європейському ринку. Зараз ціна падає, проте ринок має цикл і вона почне зростати раніше чи пізніше», – пояснив голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

Читайте також: Українці можуть відключитись від центрального опалення. Як це зробити

Нагадаємо, що у січні Кабмін відмовився від гарантованої ціни на газ та прив’язав її до вартості на нідерландському газовому хабі TTF. Однак, у березні на внутрішньому ринку з’явився новий ліквідний ціновий індикатор: Оператор ГТС провів тендер на закупівлю газу на період постачання березень-грудень 2020 року і торги продемонстрували, що в Україні є значна конкуренція, яка призводить до зниження оптових цін на купівлю-продаж газу.

Тож ціну на газ за червень розраховували за принципом вибору найменшого значення з двох альтернатив: індикативної ціни за постановою КМУ та середньозваженої ціни переможців за результатами торгів на постачання газу Оператору ГТС України. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!