Якою нерухомістю володіє Львівська облрада

1901 0
90% від усієї нерухомості становлять комунальні заклади.
Фото умовне

Фото умовне

У власності Львівської обласної ради понад 800 тис. кв. м площ на території Львова (більшість будівель) і області. Фактично 90% від усієї нерухомості становлять комунальні заклади – медичні, освітні тощо. 

У частині приміщень розміщені органи влади, як-от у будівлі на вул. Винниченка, яку ділять обласна рада та обласна військова адміністрація. Ще частина передана в користування громадським організаціям, видавництвам. Приватні структури орендують лише 21 тис. кв. м, з них левова частка – майже 17 тис. кв. м – на території Львова. 

«Якщо ти заводиш об’єкт у Prozorro чи то для оренди, чи для приватизації, то ринок скаже, скільки цей об’єкт коштує. Якщо на площі Ринок, то більше, а якщо, для прикладу, на Володимира Великого, то менше», – зазначила керівниця управління комунальної власності Львівської міськради Інна Свистун.

Читайте також: Гривня за квадратний метр. Що відбувається з комунальним майном Львівської облради

Найбільше приміщень використовують медичні заклади, в них, зокрема в обласних лікарнях, вартість квадратного метра може становити 150, 200 і навіть понад 300 грн залежно від виду діяльності орендаря. Прибутковими тут є приватні кабінети й аптеки. В будівлі львівського Музею-Арсеналу на Підвальній, 5 підприємство «Галицька кнайпа» за площу понад пів тисячі кв. м платить 24,2 тис. грн. Приватному підприємству «Світлиця», яке на пл. Ринок, 17 орендує приміщення на майже 194 кв. м, платить трохи більше ніж 17 тис. грн. 

Нагадаємо, що  Tvoemisto.tv розповідає, чи ефективно депутати використовують нерухомість та яка реорганізація може відбутися найближчим часом за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!