Постраждалим від вибуху у Солонці виплатять допомогу

1107 0
Сільська рада прийняла рішення виплатити матеріальну допомогу пораненому жителю та людям, чиї будинки пошкоджені.
Фото: Богдан Дубневич у Facebook

Фото: Богдан Дубневич у Facebook

Унаслідок масованого ракетного удару 15 листопада пошкодило чотири будинки у селі Солонка, що біля Львова. Дві ракети влучили у електропідстанцію, а одну збили у житловому кварталі села. Одразу після прильоту місцева влада пообіцяла відшкодувати збитки людям, чиї будинки пошкодила вибухова хвиля. 25 листопада відбулася сесія сільської ради Солонківської об’єднаної територіальної громади, під час якої сільський голова спільно із депутатами ухвалили загальний бюджет матеріальної допомоги для людей, що постраждали.

Джерело: Рішення сесії Солонківської сільської ради за 25.11.2022

Загалом сума виплат становить 775 тисяч грн. Зокрема, на лікування постраждалому із осколковими пораненнями грудної клітки та живота виділили 20 тисяч грн.

Читайте також: «Готуємо пункти, щоб ціла вулиця прийшла і зігрілась», – голова Залізничної адміністрації

Нагадаємо, що дин із будинків наразі не придатний для проживання. Уламки та каміння з вирви зруйнували дах, пошкодило також фундамент та стіни будинку, знесло паркан. У помешканні вибиті від удару вікна, двері та вирвані батарї. Сільська рада Солонківської ОТГ вже замовила вікна та все найнеобхідніше, щоб перекрити дах.  

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

ТЕГИ: Солонка, ракетний удар 15 листопада, у Солонці виплатять збитки

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!