У Солонці підраховують збитки від ракетного удару 15 листопада

3903 0
Один із будинків наразі не придатний для проживання.

Унаслідок масованого ракетного удару 15 листопада пошкодило чотири будинки у селі Солонці, що біля Львова. Дві ракети влучили у електропідстанцію, а одну збили у житловому кварталі села. Одразу після прильоту місцева влада пообіцяла відшкодувати збитки людям, чиї будинки пошкодила вибухова хвиля. Один із них наразі не придатний для проживання. Уламки та каміння з вирви зруйнували дах, пошкодило також фундамент та стіни будинку, знесло паркан. У помешканні вибиті від удару вікна, двері та вирвані батарї. 

Джерело: постраждалі мешканці, заступник голови Солонківської ОТГ Микола Пущак у коментарі Tvoemisto.tv

 
«Нам сказали, що вікна вставлять, дах полатають, а решту  самі. Будинок наш дуже постраждав. Я викликала незалежних експертів, щоб склали протокол пошкоджень, кошторис і все юридично завірити, щоб ми на основі того написали заяву на відшкодування. Експери сказали, що це диво, що ще все не завалилося. Але перш ніж робити дах, мусимо укріпити стіни. Це все лягає на наші плечі», – зазначила Олена, будинок родини якої постраждав найбільше.
 
 

У сільській раді кажуть, що поки чекають висновків незалежного експерта. Виділення фінансування для відшкодування збитків затвердять 25 листопада на сесії сільської ради.

«Ми замовили незалежного експерта, який робить висновок по двох будинках, які найбільше постраждали. Від того будемо потім відштовхуватись. Він повідомить про стан будинків і складе кошторис ремонту. Наразі суми збитків ми не знаємо. Сільська рада максимально допоможе чим зможе», – пояснив Микола Пущак.

Читайте також: На Львівщині сьогодні будуть аварійні та погодинні відключення світла

Сільська рада Солонківської ОТГ вже замовила вікна та все найнеобхідніше, щоб перекрити дах.  

«Прошу тих мешканців Солонки, кому ракетна атака наробила біди, в обов‘язковому порядку звернутися у сільську раду до керівництва. Особисто чекаю кожного в своєму кабінеті», – додав голова Солонківської ОТГ Богдан Дубневич у своєму повідомленні на Facebook. 

Зазначимо, що, за даними Львівського обласного центру естренної меддопомоги та медицини катастроф, від вибухів у Солонці 15 листопада також постраждав 37-річний Роман Теглівець. Його госпіталзували у лікарню св. Луки (колишня 8-а лікарня). У пацієнта – осколкові поранення грудної клітки та живота, гемопневмоторакс та геморагічний шок ІІ ступеня. 

«Романа вже перевели з реанімації у палату. Його лікують у 8-ій лікарні. Стан потерпілого покращується», – додав Микола Пущак. 

Читайте також: «Готуємо пункти, щоб ціла вулиця прийшла і зігрілась», – голова Залізничної адміністрації

Нагадаємо, що під час масованої атаки по Україні 15 листопада у Львівську область прилетіло понад 10 ворожих ракет. Більшість з них збили сили ППО. Всю інформацію про ракетні удари по Львову 15 листопада можна переглянути за посиланням. Також додамо, що 23 листопада після масованої атаки росіян у Львівській області зафіксували два ракетних удари по електропідстанції. Деталі про масований ракетний обстріл України читайте тут.

Ірина Давосир
 
Фото: Альона Куруц, Богдан Дубневич у Facebook
_______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!