Яким буде Меморіал Небесної Сотні у Львові. Відео

3918 3
Сьогодні біля меморіалу відбудеться спільна молитва.
Фото: Христина Процак / Facebook

Фото: Христина Процак / Facebook

У Львові на вулиці Кривоноса триває будівництво Меморалу героїв Небесної Сотні. Автор проекту стели та облаштування громадського простору Андрій Лесюк розповів Tvoemisto.tv про деталі проекту та яким він буде після завершення будівництва.

Сьогодні, о 12:30, біля Меморіалу відбудеться спільна молитва за Героїв Небесної Сотні. Додамо, що цього тижня в Україні вшановують п’яту річницю розстрілів на Майдані.

На стелі, яку покрили кортеновою сталлю, становили портрети Героїв, а територію біля неї замощують щебенем. Загалом роботи ще триватимуть до літа.

Нагадаємо, облаштовувати Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні почали у вересні минулого року. Переможця конкурсу на найкращий проект меморіалу визначили у лютому 2017 року. Перше місце посів авторський колектив, у який входять Андрій Лесюк, Марія Яструбчак та Христина Пундак. Місце для майбутнього меморіалу обирали і узгоджували з родинами героїв.

17 квітня минулого року у сквері «На Валах» заклали пам’ятну капсулу, яка започаткувала будівництва Меморіалу Небесної Сотні. У серпні ЛКП «Зелений Львів» провело торги та визначило підрядника робіт – ТзОВ «Т.В.Д.». Вартість реконструкції скверу та облаштування меморіалу становить майже 11 млн грн.


Читайте також:
17 Серпня, 2019 17:31
Мирон Аде всіви були коли обговорилося місце для цього
Атепер кричете треба було тоді заборонити стати проти
20 Лютого, 2019 23:09
Парубій Пашинський Турчинов Відео відзеркалене по горизонталі викривляє сприйняття. Добре, що зрізали дерева. Зате тепер є ще одне місце для спільної молитви.
19 Лютого, 2019 13:45
L. Ідея хороша, реалізація - жахлива. Стосується як місця будівництва, так і вкотре реалізації в камінні і сталі. Чому б не було зробити там сад-сквер-парк-меморіал без спилювання дерев і без оголювання території? Дерева як символи життя і символи пам'яті про тих, хто поліг п'ять років тому. Але ні: хтось руйнує чужі життя вистрілами на Майдані, а хтось - природу сокирою. Навіть не так: сквер треба було просто залишити в спокої, злегка його облагородивши ("у міста немає грошей!"). Ви ж знали, що старий радянський меморіал на Стрийській буде демонтовано, і, можливо, там краще місце новому меморіалу? Напевно що знали, але чисто по-львівськи і по-варварськи втілюєте в життя таку ідею, залишаючи ще один шрам на тілі міста. "Це тільки плюс для всіх"? Як би цей варвар, Андрій Лесюк, адекватніше розумів потреби "всіх", то, можливо, би не казав такого. Прямо зі школи по суті буде видно символ як пам'яті так і смерті. Пан Андрій хотів би віддати своїх дітей в школу, скажімо, коло кладовища? Напевно, ні. Мені залишається хіба мати в спогадах дорогу до моєї школи, тоді ще №19, серед зелених дерев, а не вкотре зруйнованого парку, ідея руйнування якого прикривається благородною ціллю. Що під сокиру наступним піде? Високий Замок з його "канатною дорогою"?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!