Яким вимогам мають відповідати укриття у школах Львова та області. Пояснення ДСНС

1735 0
До належного стану укриття у школах повинні провести до 5 серпня.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

Починаючи з 20 червня і станом на зараз, у Львівській області облікували 1883 навчальні заклади середньої та вищої освіти. Зокрема, укриття перевірили у 331 школі, з яких 288 мають належний стан. Решту – до 5 серпня повинні привести укриття до ладу. Про це під час брифінгу повідомив заступник директора департаменту з питань цивільного захисту Олександр Харчук.

До перевірки укриттів у навчальних закладів долучилися працівники Державної служби надзвичайних ситуацій у Львівській області. За словами начальника управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС області Івана Базіва, захисні споруди поділяються на сховища та протирадіаційні укриття, а також найпростіші укриття, тобто підвали.

Читайте також: У Львові власні укриття мають 84% шкіл

Серед основних вимог, яким повинні відповідати укриття, є: ширина не менше метра на людину, висота у середньому 1,7-1,9 м, наявність світла, вентиляції, засобів першої необхідності. Також вікна повинні бути додатково убезпечені від ураження уламками.

Загалом на Львівщині з 1 вересня навчання розпочнуть 1117 закладів загальної середньої освіти, в яких навчається понад 280 тис. школярів, в тому числі близько 1400 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб. Завершення навчального року заплановане на 30 червня 2023 року.

Читайте також: А якщо напад? В якому стані перебувають укриття у львівських школах

Нагадаємо, що у Львові 84% шкіл мають власні укриття. До 1 вересня школи Львівщини повинні облаштувати укриття, а переселенців мають розмістити в інших місцях. Зокрема, відновлення навчання в очному форматі можливе лише за наявності бомбосховищ, які облаштовують у підвальних приміщеннях навчальних закладів. Окрім цього, в багатьох школах дотепер проживають переселенці, а частину шкільних автобусів передали на потреби армії. Це питання, які громади мають вирішити до початку нового навчального року.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!