ЄБРР інвестує 25 млн доларів в індустріальний парк у Львові

1733 0
Йдеться про індустріальний парк М10, розташований за 60 км від українсько-польського кордону, який розбудовує Dragon Capital.
Фото: Dragon Capital

Фото: Dragon Capital

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) інвестує 24,5 мільйонів доларів США власного капіталу в проєкт розвитку індустріального парку у Львові загальною вартість вартістю 70 млн доларів. Про це повідомляє пресслужба ЄБРР.

Йдеться про індустріальний парк М10, розташований за 60 км від українсько-польського кордону, який розбудовує Dragon Capital Investment Limited (Dragon Capital). Із цих коштів до 5,5 млн доларів інвестують у завершення першої фази проєкту. Її перервало повномасштабне вторгнення росії, а потім улітку – відновили. 

Читайте також: Львівська міська рада інвестувала 20 млн гривень в індустріальний парк у Рясному

«Війна росії проти України напружила лінії постачання в країну, з неї та всередині. Постійна невизначеність щодо морських шляхів для імпорту та експорту надає додаткового значення сухопутним маршрутам до та з Європейського Союзу через захід України», – пояснюють у пресслужбі Банку.

Завершення будівнитцва першого складського комплексу площею 14 400 квадратних метрів очікують в другій половині 2023 року.

«Інвестиції ЄБРР у Львівський індустріальний парк усувають дефіцит фінансування, спричинений несприятливими ринковими умовами, і відповідають позиції Банку щодо України та його загальній реакції на кризу. Окрім зміцнення енергетичної безпеки, кошти ЄБРР для України спрямовані на фінансування торгівлі для підтримки потоку товарів першої необхідності, підвищення продовольчої безпеки та підтримки життєво важливої інфраструктури. Фінансування ЄБРР також використовується для допомоги біженцям у сусідніх країнах і для допомоги муніципалітетам, які їх приймають», – додали в ЄБРР.

Читайте також: Dragon Capital придбав львівський індустріальний парк

Нагадаємо, що ЛМР продала понад 20 га землі під проєкт індустріального парку, який планували будувати ще в 2016-му році, однак Генпрокуратура порушила кримінальне провадження за фактом продажу, звинувативши міську владу в тому, що ціну було суттєво занижено. Проте на початку 2017 року в міській раді заявили, що не відмовляються від ідеї спорудження цього парку, а наприкінці 2018-го міський голова Андрій Садовий повідомив про повернення Львова до ідеї будівництва парку.

2019 року адвокати Спеціалізованої антикорупційної прокуратури оголосили підозру у зловживанні владою Садовому. Потім з’ясувалося, що підозру також вручили начальнику міського управління земельних ресурсів Сергію Коровайнику. Справа стосувалася земельної ділянки, виділеної під Індустріальний парк у Львові, але, як виявилося, не належала місту. Зазначалося, що підозрювані завдали збитків громадянам і державі на суму 93,5 млн грн. САП просила заставу для Садового в розмірі 50 млн грн. У грудні 2019 року суд відпустив міського голову Львова під особисте зобов'язання і скасував заставу.

Наприкінці 2021 року компанія Dragon Capital розпочала будівництво першої черги індустріального парку М10 Lviv Industrial Park у мікрорайоні Рясне-2. На сьогодні вже заклали фундамент та на 70% змонтували каркас будівлі.

Довідка

Dragon Capital – найбільша інвестиційна компанія України, яка працює в сфері інвестицій та фінансових послуг. Компанія заснована європейським банкіром та аналітиком Томашем Фіалою спільно з українськими партнерами у 2000 році в Києві. Інвестиційним партнером, серед інших, є американський фінансист, біржовий інвестор Джордж Сорос.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!