Україна офіційно отримала статус кандидата в члени ЄС

1705 0
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 23 червня, Україна офіційно отримала статус кандидата в члени ЄС. Відповідне рішення ухвалила Європейська Рада на саміті лідерів Євросоюзу в Брюсселі. Про це повідомила Верховна Рада України у Телеграмі.

«Кандидатство України у члени Євросоюзу отримане», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Що має виконати Україна, щоб увійти до Євросоюзу 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що це унікальний та історичний момент у відносинах України та Євросоюзу.

«Одне з найважливіших рішень для України за всі 30 років незалежності нашої держави. Однак це рішення – не тільки для України. Це найбільший крок на посилення Європи, який можна було зробити саме зараз, саме в наш час і саме в таких умовах, коли російська війна випробовує нашу здатність зберегти свободу і єдність. Дякую саміту всіх лідерів Європи. Дякую нашим героям – кожному й кожній, хто зі зброєю в руках захищає незалежність України та свободу Європи», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Європейський парламент ухвалив резолюцію, де закликав невідкладно надати Україні статус кандидата у члени Європейського Союзу. Резолюцію підтримали 529 депутатів Європарламенту. У вищому виконавчому органі Євросоюзу заявили, що наша держава значно просунулася в досягненні стабільності інститутів, які гарантують демократію, верховенство права, права людини та повагу і захист меншин.

Тvoemisto.tv розповідає, що змінить для України статус кандидата на членство і що кожен із нас може зробити, аби пришвидшити набуття членства в Європейському союзі. Більше тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!