ЄС призупинить дію угоди про спрощення візового режиму з росією

665 0
Угорщина разом з деякими країнами виступила проти загальної візової заборони для росіян.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Європейський Союз призупинить дію угоди з росією про спрощення візового режиму та наразі не буде вводити загальну заборону на туристичні поїздки росіян. Про це повідомив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, передає Європейська правда. 

Читайте нас у Instagram: актуальні та важливі новини Львова та України

На зустрічі міністрів ЄС у Празі дипломат сказав, що Угорщина разом з деякими іншими державами-членами виступила проти загальної візової заборони для росіян. 

«Загальної заборони на видачу віз громадянам росії не буде. Кілька держав-членів підняли свій голос проти цього, включаючи мене», – зазначив він.

Читайте також: ЄС планує ускладнити оформлення віз для росіян

Він сказав, що угода, яка спрощує видачу віз, буде призупинена. Це рішення отримало підтримку кваліфікованої більшості.  Зазначимо, країни східної та північної Європи рішуче підтримують заборону туристичних поїздок росіян до ЄС.

Серед країн, які поки виступають проти візових обмежень для звичайних росіян – Німеччина, Франція та країни Південної Європи, зацікавлені у російських туристах.

Нагадаємо, Польща, Фінляндія, Естонія, Латвія та Литва пригрозили прийняти національні заходи, щоб скоротити кількість російських громадян, які вїжджають у їхні країни та Шенгенську зону. Таке рішення східні країни ЄС, які межують з росією, обіцяють запровадити, якщо Євросоюз не домовиться про колективний підхід.

Читайте також: Франція та Німеччина не підтримали заборону на візи для росіянам

Додамо, що Україна наполягає на повній забороні видачі віз росіянам. Президент Володимир Зеленський наголошував, що громадяни росії несуть відповідальність за дії влади, яка розвʼязала війну за знищення українців. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!