Єврокомісія внесла у «чорний список» 21 російську авіакомпанію

656 0
Тепер загалом 117 авіакомпаніям заборонено польоти у європейському небі.
Фото умовне/з відкритих джерел

Фото умовне/з відкритих джерел

Єврокомісія оновила так званий Список авіаційної безпеки ЄС, що включає авіаперевізників, яким заборонено діяти на території ЄС унаслідок недотримання стандартів безпеки. До цього «чорного списку» внесли відразу 21 російську авіакомпанію. Відповідну інформацію оприлюднили сьогодні на сайті Європейської Комісії.

У список потрапила 21 авіакомпанія, сертифікована в росії, а також 6 окремих авіакомпаній з інших держав, на підставі виявлених серйозних недоліків безпеки: Avior Airlines (Венесуела), Blue Wing Airlines (Сурінам), Iran Aseman Airlines (Іран), Iraqi Airways (Ірак), Med-View Airlines (Нігерія) та Air Zimbabwe (Зімбабве).

«Після оновлення переліку, 21 авіакомпанію, сертифіковану в росії, віднині включено у Список авіаційної безпеки ЄС. Це відображає серйозні занепокоєння у галузі безпеки внаслідок примусової перереєстрації літаків, що перебувають у закордонній власності, та свідомого дозволу їхньої експлуатації без чинних сертифікатів або дозволів», – йдеться у заяві.

Читайте також: У росії назрівають соціальні збурення через падіння заробітків та рівня життя, – розвідка

Загалом 117 компаній не можуть літати у європейському небі, зокрема, така заборона стосується 90 авіакомпаній, що сертифіковані у 15 різних державах, через відсутність контролю за дотриманням безпеки з боку відповідних національних контрольних органів.

Зазначимо, міжнародні авіаційні компанії та компанії, що надають у лізинг більшість літаків цивільної авіації для російських авіаперевізників, почали згортати свою діяльність у росії. Для того, щоб утримати літаки в росії, уряд цієї країни прийняв рішення «націоналізувати» літаки закордонної власності, що перебувають на території країни, чим, де-факто, вкрав їх у закордонних компаній-власниць. Відповідно, цей авіапарк на території рф залишився без жодної сертифікації або догляду з безпеки. 

Нагадаємо також, що водночас в Туреччині затвердили триетапну «дорожню карту» із залучення російських туристів до країни в умовах санкцій. Там планують створити нову авіакомпанію для чартерного перевезення на курорти. Авіакомпанія буде базуватися в аеропорту міста Анталія. Літаки виконуватимуть рейси лише між містами рф та курортами Туреччини. Завдяки цьому можна буде долучити додатково мільйон туристів з росії. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!