ЮНЕСКО виділила 1,5 млн доларів на відкриття культурного центру у Львові

2053 0
Центр планують запустити вже через кілька місяців.
Фото: Іван Станіславський / Твоє Місто

Фото: Іван Станіславський / Твоє Місто

ЮНЕСКО оголосила про виділення 1,5 мільйона доларів на відкриття UNESCO Cultural Centre у Львові. Запуск новоствореної установи заплановано через кілька місяців. Про це повідомили ReHerit.

«Центр може стати майданчиком для зустрічей діячів творчих професій та обміну досвідом, проведення освітніх програм й різноманітних заходів. Вже виділено бюджет у розмірі 1,5 мільйона доларів США для фінансування його відкриття та операційних витрат протягом кількох місяців… Україні вдалося узгодити дії щодо прискорення фінансування з боку UNESCO конкретних потреб культурної сфери вже цього року», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Український борщ визнали об'єктом культурної спадщини ЮНЕСКО

Як зазначили в організації, їхня фінансова підтримка пришвидшить відновлення культурного сектору України.

«Це було б місце для зустрічей та обміну досвідом, а також тут можна було проводити навчальні програми, різноманітні заходи. Бюджет у розмірі 1,5 мільйона доларів уже виділено для фінансування його відкриття та операційних витрат протягом кількох місяців», – повідомили у міжнародній організації.

Зазначається, що 30 серпня в Парижі відбулася зустріч міністра культури та інформації України Олександра Ткаченка з генеральною директоркою ЮНЕСКО Одрі Азуле. На ній обговорили внесення Одеси до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і захист української культурної спадщини, зокрема в Одесі та Львові. Окрім того, Комітету всесвітньої спадщини рекомендуватимуть внести об’єкти всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – Київ і Львів до Списку всесвітньої спадщини, що перебуває під загрозою. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!