Юрист Козловського хоче змінити повноваження виконкому щодо будівництва

1723 0
Наразі позовну заяву Юрія Ломаги не розглядали, він може протягом десяти днів виправити її недоліки.

Депутат Львівської міської ради від «ЄС» Юрій Ломага звернувся до суду, щоб позбавити виконавчий комітет міської ради можливості видавати містобудівні умови та обмеження. Про це інформують «Наші гроші. Львів» з посиланням на ухвалу Львівського окружного адміністративного суду від 18 жовтня цього року.

Читайте також: У Львові єврейська громада через суд скасувала оренду землі ринку на Раппопорта

Юрій Ломага оскаржує у суді ухвалу «Про розмежування повноважень між виконавчими органами Львівської міської ради». Її депутати прийняли влітку цього року.

На його думку виконком не може видавати містобудівні умови та обмеження на нове будівництво в межах міста. Натомість, це мав би робити виконавчий орган з питань архітектури на чолі з головним архітектором. Нині цю посаду у Львові займає Антон Коломєйцев.

 Юрій Ломага вимагає заворонити виконкому видавати містобудівні умови та обмеження, поки триває судова справа. Однак у цьому йому відмовили, суддя зазначила, немає достатньо аргументів чому ця ухвала є протиправною.

Крім того, Юрій Ломага, на думку судді, не пояснив як ухвала «Про розмежування повноважень між виконавчими органами ЛМР» порушує його свободи, права чи інтереси.

У лютому цього року депутати від фракції «Європейська Солідарність» у Львівській міській раді пропонували змінити спосіб, за яким у Львові видають містобудівні умови та обмеження (це важливий документ, який містить архітектурні вимоги до проєктування і будівництва). Ці повноваження від виконкому хотіли передати головному архітектору міста, а процес, на їхній погляд, контролювати мала б депутатська комісія архітектури, містобудування та розвитку територій (де головою є партнер Григорія Козловського, депутат від «ЄС» Олексій Різник). Ухвалу не підтримали. 

Читайте також: Найбагатшими депутатами у Львівській міській раді виявились соратники Козловського

Нагадаємо, юрист та депутат від «ЄС» Юрій Ломага представляє в судах депутата Львівської обласної ради Григорія Козловського. Представляє компанію «Дари Львівщини» щодо двох львівських ринків «Підзамче» та «Винниківського ринку». А його колега, адвокат Григорія Козловського та депутат Львівської міської ради від «ЄС» Олексій Різник оскаржує межі історичного ареалу Львова.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!