З 1 грудня на всіх маршрутах Львова працюватимуть контролери. Оновлено

3526 0
З 11 грудня контролери почнуть штрафувати пасажирів за безквитковий або незавалідований проїзд.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

З 1 грудня на всіх маршрутах Львова працюватимуть контролери, що виконуватимуть роз’яснювальну роботу, щоб люди навчилися правильно валідувати проїзд, а водії – видавати квитки. Після запровадження безготівкової оплати проїзду у всьому громадському транспорті Львова, а саме з 11 грудня, контролери штрафуватимуть пасажирів за безквитковий або незавалідований проїзд. 

«Зараз контроль здійснюється на тестових маршрутах. З 1 грудня контролери працюватимуть по всьому транспорту, щоб перевірити готовність техніки, адаптувати людей до роботи контролю. З 11 грудня контролери зможуть штрафувати пасажирів, і з цього дня запускається безготівкова оплата», – сказав під час комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності керівник ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк.

Читайте також: Вартість проїзду в громадському транспорті Львова може змінитись

Він також додав, що станом на сьогодні є 45 пунктів, де можна придбати транспорту картку Леокарт.  Функція поповнення карток доступна у 550 терміналів EasyPay. Крім того, поповнити баланс транспортних карток можна і онлайн – через застосунок та сайт EasyPay. 

Микола Власюк зазначив, що вже видали 205 тисяч пільгових карток, зокрема для 42 тис. учнів, і для понад 2000 студентів. Загалом з 15 листопада львів’яни придбали 6800 карток Леокарт.

Нагадаємо, у Львові з 11 грудня безготівкова оплата проїзду стане доступною на усіх міських маршрутах. Безготівково за проїзд можна буде оплатити банківською картою чи пристроєм з NFC та транспортною карткою ЛеоКарт. Також залишається можливість оплати готівкою у водія – але ця опція буде найдорожчою для пасажира. Детальніше про те, де можна купити Леокарт, скільки коштує картка, як придбати, читайте тут.

Tvoemisto.tv поспілкувалося з директором Львівського комунального підприємства «Львівавтодор» Миколою Власюком та представником компанії «SoftServe» Олегом Засадним про результати тестового етапу впровадження безготівкої оплати, коли саме повноцінно працює е-квиток, чому його так довго впроваджують. Детальніше читайте тут.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!