З держбюджету виділили ще 500 млн грн на підручники для школярів. Що надрукують

497 0
Мистецтво та географію видадуть з допомогою міжнародних партнерів.
Фото умовне

Фото умовне

Українським школярам надрукують підручників на ще 552,8 млн гривень. Про це розповіли у пресслужбі Міністерства освіти та науки.

«У новоухваленому законі йдеться про внесення змін до держбюджету на 2023 рік – зокрема, про виділення 552,8 млн грн на друкування підручників», – йдеться у повідомленні.

За ці гроші Міносвіти планує надруувати підручники для 5 і 6 класів НУШ. А також ипустити книжки з англійської та інших іноземних мов, курсу «Здоровʼя, безпека та добробут», етики, мистецтва, технологій для 5 класів, а також з інформатики, курсу «Здоровʼя, безпека та добробут» та етики для 6 класів.

Читайте також: Звідки брати людей, або Чому в школах Львова бракує першокласників

«Крім цього, нині за кошти держбюджету для 5 класів друкують підручники з історії України. За підтримки міжнародних донорів надруковано книжки з української мови, математики, природничих наук. Українську й зарубіжну літератури, інформатику плануємо видати у перспективі», – йдеться у повідомленні.

А з допомогою міжнародних партнерів МОН сподівається видати мистецтво і географію.

Нагадаємо, що У Державній службі якості освіти заговорили про можливі зміни в тивалості навчання вже у 2024 році.  Тvoemisto.tv з’ясувало, хто зі школярів потрапить під реформу, що змінилося в початковій та базовій середній освіті та чого чекати від старшої профільної у матеріалі.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!