З фондів галереї мистецтв у Львові зникли понад 600 експонатів. Перелік

2755 0
Окрім стародруків та цінних монет, зникли скульптури, картини та навіть меблі.
Фото:museum-rogatyn.at.ua

Фото:museum-rogatyn.at.ua

У фондах Львівської галереї мистецтв недорахувалися 621 експоната. Нестачу виявили під час інвентаризації музейних комплексів, які входять у галерею, повідомляє Zaxid.net.

Серед зниклих експонатів – скульптури, картини та навіть меблі. Раніше вже було відомо про зникнення майже 450 стародруків з музею мистецтва давньої української книги та цінних монет з Олеського замку.

Читайте також: Молодий директор старих книжок. Що відбувається з львівським музеєм книги

«Коли ми взимку виявили зникнення стародруків, розпочали детальну інвентаризацію всіх музейних фондів. Виявилось, що загалом не вистачає 621 твору мистецтва різних періодів, починаючи від XVI століття і закінчуючи ХХ. Найбільшої кількості експонатів не дорахувалися у фондосховищі Олеського замку», – говорить директор галереї Тарас Возняк.

Читайте також: Люди Твого міста. Тарас Возняк про скандали, «газ щастя» і дух міста

Головна хранителька Олеського замку Тетяна Сабодаш нещодавно звернулася з листом до Президента, у якому заявила, що Тарас Возняк її безпідставно звинувачує у зникненні цінних монет та підміні експонатів. Натомість Тарас Возняк звернувся із заявою до поліції. За його словами, зараз в галереї визначили, що зникло, проте ще потрібно встановити, які експонати замінені на фальшиві.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!