З Маріуполя сьогодні спробують вивезти цивільних

959 0
В міськраді Маріуполя закликають пробувати зв'язатися із маріупольцями, щоб повідомити їм про евакуацію.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Міськрада Маріуполя повідомила, що 1 травня можлива евакуація мирного населення з Маріуполя до Запоріжжя. Про це повідомили у Маріупольській міськраді. 

«Сьогодні можлива евакуація мирного населення з Маріуполя до Запоріжжя. Збір людей о 16:00 біля ТРЦ "Порт Сіті». 

В міськраді закликають, якщо у вас залишилися родичі або знайомі в Маріуполі, намагайтеся зв'язатися з ними всіма способами. Телефонуйте, пишіть і кажіть, що є можливість виїхати до Запоріжжя, де безпечно. 

Зазначимо, що 30 квітня з «Азовсталі» евакуювали 20 цивільних.

Читайте також: Перемога буде за Україною. Оборонці Маріуполя записали відео до Дня прикордонника

Нагадаємо, що Маріуполь залишається заблокованим російськими окупантами вже два місяці. Вони систематично обстрілюють цивільну інфраструктуру міста. За попередніми оцінками, там загинули вже від 5 до 20 тисяч мешканців. Окупанти замітають сліди звірств і злочинів, спалюючи тіла людей у мобільних крематоріях. Частину маріупольців примусово вивозять на територію ОРДО або до Росії.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку Азов, українська морська піхота, мотострілки. Наразі вони зосереджені на території заводу Азовсталь. Окрім українських військових, там перебувають мешканці міста, серед них жінки та діти, які знайшли єдиний прихисток від російських обстрілів в підземних тунелях і бункерах заводу. Попри це, російські війська скидають багатотонні авіаційні бомби на Азовсталь.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!