Із нового року подорожчає транспортування газу. Що зміниться для львів’ян

3298 0
Подорожчання сягатиме 50%.
ілюстративне фото: 24 канал

ілюстративне фото: 24 канал

Із 2020 року в Україні на 30% подорожчає транспортування газу. Про це йдеться у документах за результатами засідання Нацкомісії, що здійснює регулювання у галузях енергетики й комунальних послуг.

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція. Доповнено

Нові тарифи ПАТ «Львівгаз» планують запроваджувати у два етапи: з 1 січня до 1 червня тариф на розподіл газу становитиме 0,91 грн за м. куб. на місяць (без урахування ПДВ); із 1 липня – 1,12 грн за м куб. на місяць.

Нові тарифи розраховували залежно від вартості газу на міжнародному ринку, оплати праці робітникам газорозподільних компаній та техніки, яку використовують для транспортування газу.

Додамо, що з травня у кожній області України діє своя ціна на газ для населення, яка залежить від індивідуальної вартості його транспортування.

Читайте також: Оплата комунальних послуг онлайн: 5 інструментів для львів’ян

Нагадаємо, що до 30 грудня львів’яни можуть відмовитись від гарантованої ціни на газ, яка діятиме впродовж усього опалювального сезону, натомість платити за ринковими цінами, що змінюватимуться щомісяця.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!