На яких зупинках громадського транспорту найчастіше штрафують водіїв у Львові

3322 0
Найбільше випадків паркування зафіксували на зупинці на вул. Героїв УПА, 80.
Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Від початку 2024 року за паркування на зупинках до адміністративної відповідальності притягнули 189 водіїв, 69 транспортних засобів евакуювали. Про це повідомила пресслужба ЛМР. 

За інформацією управління безпеки, найбільше випадків паркування зафіксували на зупинці на вул. Героїв УПА, 80. У цій локації за таке порушення цьогоріч інспектори з паркування оштрафували 144-х водіїв.

«Постійна запаркованість у цьому місці не дозволяє автобусам та тролейбусам під’їжджати на достатню відстань до посадкової платформи. Водії громадського транспорту змушені зупинятися практично на проїзній частині. Запарковані машини заважають і пасажирам, які в очікуванні своїх маршрутів часто виходять на дорогу. А це – загроза безпеці усіх учасників дорожнього руху. Тож наголошуємо водіям приватного транспорту: зупинка громадського транспорту – це локація лише для цього виду транспорту. Просимо вас бути свідомими, не паркуватись у недозволених місцях та, відповідно, не створювати перешкод для водіїв громадського транспорту і пасажирів», – наголосили в управлінні безпеки ЛМР.

Читайте також: За годину на Сихові оштрафували десять водіїв за неправильне паркування

Серед інших зупинок громадського транспорту, де найчастіше фіксують запарковані авто – пл. Петрушевича, 1 та вул. І.Франка, 160.

Штраф за паркування у неналежному місці, коли машина перешкоджає дорожньому руху, становить 680 грн.

Додамо, через порушення правил стоянки, на арешт-майданчик евакуювали 1086 транспортних засобів. Загалом, від початку року від оплати штрафів за неналежне паркування до міської казни надійшло 11,9 млн грн. Це в тому числі і кошти від сплати штрафів, які були оформлені в 2023 році. Зауважимо, кошти зі сплати штрафів за неналежне паркування скеровують, зокрема, на потреби військових.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv поспілкувалося з інспектором: як він визначає, який автомобіль потрібно евакуювати, хто має компенсувати вартість пошкодженої під час евакуації машини, скільки евакуаторів працює у місті та чи справді є такі авто, які вони не можуть забрати на штрафмайданчик. Читайте за посиланням

Юлія Кметик
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!