За годину на Сихові оштрафували десять водіїв за неправильне паркування

5058 0
Лише за цей рік надійшло 145 звернень від мешканців щодо паркування приватних транспортних засобів на газонах.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

На Сихові за годину інспектори з паркування виявили десять автівок, які стояли на газонах, а також безліч слідів від коліс авто, які були припарковані раніше. Про це повідомили у ЛМР.

«Згідно з правилами дорожнього руху, газон - це однорідна ділянка з дерновим покриттям, яка штучно утворюється шляхом висаджування рослин або дернування. Паркуватися на газонах заборонено. Утім, на жаль, такі паркування є досить частими, навіть систематичними. Кількість таких порушень постійно зростає і звернення на Гарячу лінію з цього приводу теж», – розповів інспектор з паркування управління безпеки департаменту міської мобільності Володимир Пеленський.

Читайте також: На історичній вулиці у Львові просять демонтувати знаки. Мешканцям запропонували розробити нову схему

Загалом лише за цей рік на Гарячу лінію міста надійшло 145 звернень від мешканців щодо паркування приватних транспортних засобів на газонах. Штраф за неправильне паркування становить 340 грн, тоді як збитки від такого паркування можуть бути значно більшими. 

«Якщо ж порушник не сплачує штрафу, то ми виносимо постанову про притягнення до адміністративної відповідальності. Якщо він і далі не оплачує, то тоді усі матеріали справи передаємо виконавчій службі. Далі вона відкриває виконавче провадження, яке може нести для порушника багато негативних наслідків, зокрема блокування його рахунків», – додає інспектор з паркування управління безпеки департаменту міської мобільності Віктор Сеньковський.

Нагадаємо, раніше Tvoemisto.tv поспілкувалося з інспектором із паркування: як він визначає, який автомобіль потрібно евакуювати, хто має компенсувати вартість пошкодженої під час евакуації машини, скільки евакуаторів працює у місті та чи справді є такі авто, які вони не можуть забрати на штрафмайданчик. Детальніше читайте за посиланням

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!