З якими продуктами поєднувати різні сорти вин

2551 0
Експерт винних погребів Silver Oak каліфорнійської виноградарської зони Долина Напа Домінік Орсіні розповів про ідеальні поєднання їжі та вина.
фото: flykyiv.com

фото: flykyiv.com

Silver Oak – одна з найкращих виноробень Долини Напа. Це єдине місце в Північній Америці, де вино витримують у самостійно виготовлених бочках. Як пише Business Insider, фанатами вин від Silver Oak є такі знаменитості, як Леброн Джеймс, Меттью Макконахі, Кемерон Діаз, Різ Уізерспун і Дрю Беррімор.

Відомий випускник Кулінарного інститута Америки і винний експерт Домінік Орсіні випустив книгу «Silver Oak Cookbook: Life in a Cabernet Kitchen», де докладно описав, які страви підходять до різних сортів вина.

Каберне. Домінік Орсіні рекомендує подавати до нього червоне м'ясо, лососеву або осетрову рибу, гриби, баклажани, буряк, горіхи.

Совіньон Блан. У якості закусок до цього сорту необхідно приготувати біле або червоне м'ясо з перцем, карі, сиром і каперсами. Ідеально підійде, за словами Орсіні, карпаччо з яловичини з руколою. Замість важких і крохмалистих продуктів, таких як картопля, до білого вина краще подавати легке листя салату й авокадо.

Мерло. Це вино можна подавати практично з усім. Воно має сухий, в'яжучий і терпкий смак, а тому можна поєднувати зі стравами томатної італійської, кисло-солодкої китайської і навіть пікантної індійської кухні.

Читайте також: У Львові відбудеться фестиваль вуличної їжі

Піно Нуар. Якщо ваші гості люблять Піно Нуар, найбільш делікатне та універсальне із червоних вин, в якості закуски подавайте піцу, свинину, шинку або гарбуз.

Шардоне. До нього варто приготувати макарони з сиром, говорить Домінік Орсіні. Нотки білого Шардоне і пікантність сирів Чеддер, Пекоріно романо, Грюйер або Манчего створюють чудове смакове поєднання.

Джерело: Новое время

Опублікувала Ганна Беловольченко

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!