Львів’яни зможуть оплачувати смартфоном проїзд в усьому електротранспорті

10894 0
Після впровадження безготівкової сплати за проїзд у 8-му трамваї наліпки з QR-кодами з’явилися ще на трьох маршрутах. А протягом двох тижнів їх планують розмістити в усьому електротранспорті Львова.
Фото: lcii.com

Фото: lcii.com

З 18-го січня ПриватБанк запустив у Львові перший в Україні пілотний проект оплати проїзду в міському транспорті за допомогою електронних квитків. Як пояснив Tvoemisto.tv Антон Лягушкін, пасажири можуть сплачувати за проїзд смартфоном: завантаживши мобільний додаток Privat24 і скануючи QR-код, що зображено на спеціальних стікерах у трамваї.

Станом на сьогодні, 31-ше січня, наліпки з QR-кодами, окрім трамвая № 8, уже розмістили в трамваях № 2 і 3 та частково в тролейбусі № 13, - інформує прес-служба Львівської міськради.

«Ця послуга набуває популярності серед мешканців нашого міста. Тому, плануємо протягом двох тижнів наліпки з QR-кодами розмістити в усіх трамваях і тролейбусах Львова», - розповів директор ЛКП «Львівелектротранс» Михайло Сидорович.

Читайте також: Львів'янам пояснили, чому в трамваях холодно

Нагадаємо, 17-го січня 265 депутатів проголосували за закон, що регулює запровадження електронного квитка у міському пасажирському транспорті. Ухвалений закон передбачає, що влада міста самостійно впроваджуватиме е-квиток і встановлюватиме обладнання, визначатиме правила їхньої роботи й користування ними. Пільговикам забезпечить отримання е-квитків держава.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!