За купання у питному озері в Трускавці вручатимуть повістки

2504 0
Люди купаються у водоймі, яка є резервною для подачі води у місті.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

У Трускавецькій міській раді вирішили карати мешканців, які купаються у місцевому водосховищі з питною водою. Із проблемою борються вже не один рік. Так, у воєнний час порушникам призовного віку будуть вручати повістки. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив міський голова Трускавця Андрій Кульчинський.

«Є в нас молоді люди, які мають традицію – вранці купатися не в озері, а в питному водосховищі. За допомогою відеокамер ми це фіксуємо. Будемо певним чином спілкуватися з такими порушниками. Крім того, що дехто з них уникає вручення повісток чи не бере їх, ще й робить таку шкоду», – каже міський голова.

Читайте також: Мобілізація-2022. Коли і де на Львівщині можуть вручати повістки та кого не можуть мобілізувати

Раніше місцева влада встановлювала високі паркани, знаки з надписами, де просили не ходити до водойми та не купатися в ній, однак це людей не дуже зупиняло, як і відеофіксація та виклики поліції. Зі слів Андрія Кульчинського, чистота водосховища є важливою для міста, оскільки водойма є резервною для подачі води містянам.

«Для нас озерна вода є важливою, зокрема для забезпечення водопостачання у місті, тому відстежуємо, щоб водосховище не було забруднене. Думаю, таке обмеження допоможе вирішити проблему частково, але не повністю. Наприклад, жінки там також можуть купатися, а це категорія людей, яка не підлягає врученню повісток», – зауважує він.

Так, у Трускавці періодично відбуватимуться рейди за участі представників ТОВ «Трускавецький водоканал», поліції та військкомату. Особам призовного віку, яких виявлять на озері, вручатимуть повістки на місці. Якщо людина не військовозобов’язана, її затримуватимуть та після відповідного рішення суду вона сплатить штраф.

Читайте також: Як в Україні проходить загальна мобілізація та кого не призиватимуть

Зазначимо, що Трускавецьке водосховище розташоване у курортній зоні поблизу урочища Помірки, що на річниці Солониця. Ставок Солониця перебуває на балансі ТзОВ «Трускавецьводоканал» та використовується для забезпечення мешканців міста Трускавець питною водою.

Нагадаємо, що начальник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тіщенко зазначав, що немає правил, де та коли потрібно роздавати повістки. Отримати її чоловік призовного віку може перебуваючи в будь-якому місці – вдома, на роботі, в дорозі, на блокпості та у будь-який час.

Юлія Осим 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!