За ніч львівські патрульні спіймали 18 нетверезих водіїв

2181 1
Львівська патрульна поліція упродовж ночі з 4-го на 5-те листопада зупинила майже два десятки нетверезих водіїв.
фото: ogo.ua

фото: ogo.ua

Як інформує прес-служба відомства, учора увечері на вулиці Джорджа Вашингтона патрульні помітили автомобіль Mercedes-Benz, водій якого порушив правила дорожнього руху. Коли інспектори зупинили транспортний засіб, то побачили там іноземця з ознаками наркотичного сп’яніння. Водій пред’явив тимчасовий талон на право керування транспортним засобом. «Інспектори здивувалися, адже в ньому не було вільного місця. Це той самий водій, який нещодавно розбив свої два автомобілі і неодноразово на нього складали протоколи за керування в нетверезому стані. І всі ці порушення водій вчинив з 7 вересня.  Цього разу водій відмовився від огляду на стан наркотичного сп’яніння і на нього склали протокол за нетверезе кермування та постанову за порушення ПДР», – зазначили у поліції.

Читайте також: Випив, сів за кермо. Чому у Львові не зменшується кількість п'яних водіїв

На трасі Львів-Краковець поблизу міста Новояворівськ екіпаж взводу із обслуговування доріг державного значення помітив автомобіль BMW 530, водій якого порушив правила дорожнього руху. Його наздогнали та зупинили. Коли інспектор наближалися до автомобіля – водій знову рушив і почав втікати на великій швидкості. Екіпаж розпочав переслідування. Водій не реагував на звукові сигнали та маячки синього та червоного кольору. «У місті Яворові автомобіль патрульним вдалося зупинити, однак водій вирішив так легко не здаватися. Почав втікати між будинки. Патрульні наздогнали втікача та одягнули йому кайданки. Чоловіка доставили у Яворівський відділ поліції для складання адмінматеріалів. Водій мав очевидні ознаки алкогольного сп’яніння і перевірка на пристрої дагер показала результат 1,36 проміле. На порушника оформили протокол затримання, протокол за не виконання вимог про зупинку, протокол за кермування в стані алкогольного сп’яніння та винесли постанову за порушення правил дорожнього руху», – переповідають у поліції.

Читайте також: За кілька годин львівські патрульні оштрафували 16 пішоходів-порушників. Відео

Ще один нетверезий водій вчинив ДТП і втік з місця пригоди. Патрульних викликав власник пошкодженого автомобіля і повідомив, що наздогнав винуватця ДТП, однак водій і пасажир втекли з місця зупинки. Інспектори з’ясували, що водій автомобіля Mercedes-Benz в’їхав в припаркований автомобіль заявника на стоянці, що на вулиці Томашівського і втік з місця пригоди. Інспектори обстежили територію і виявили двох осіб, які були схожі на розшукуваних. Згодом, заявник і пасажири його автомобіля впізнали втікачів і вказали на особу, яка керувала автомобілем. У нього виявили ознаки алкогольного сп’яніння, однак він відмовився від перевірки при свідках. На нього склали три протоколи: за скоєну ДТП, за втечу з місця ДТП та керування у нетверезому стані. Автомобіль порушника забрав тверезий водій таксі.

Як додають у поліції, загалом цієї ночі патрульні склали протоколи за керування або в стані алкогольного, або наркотичного сп’яніння 18 протоколів.

Нагадаємо, в Україні збільшили штрафні санкції за водіння у стані алкогольного сп'яніння. Зокрема, штраф за перший раз – 10 200 гривень (було 3 400 грн) та позбавлення права керувати на рік. Другий раз упродовж цього або наступного року – 20 400 гривень штрафу і три роки позбавлення прав. Якщо порушення повториться упродовж 5-ти наступних років – 40 800 штрафу і 10 років без прав.

 


Читайте також:
5 Листопада, 2017 15:26
Роман Патрульні цієї ночі зупиняли майже усіх підряд у Львові. І по кілька разів зупиняли під надуманими приводами ті самі автомобілі. Вибачте, але це якийсь цирк, а не поліція (((
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!