Прокуратура майже рік вистежувала чиновника ЛМР, якого підозрюють в хабарництві

1871 0
Учора, 17-го листопада, Юрія Гольця затримали в центрі Львова під час отримання чергової частини хабара у розмірі 80 тис грн. Стало відомо, що справу чиновника розслідували понад десять місяців.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

З військовою прокуратурою співпрацював львівський підприємець, який ще у січні 2016 року подав до СБУ заяву, що Юрій Голець вимагав хабар за обіцянку посприяти укладенню угод із благоустрою кількох об’єктів. Про це повідомив на прес-конференції перший заступник військового прокурора Західного регіону України Євген Білоусов.

"Впродовж десяти місяців, а саме з січня по листопад, ми документували дії цієї службової особи. Планувалось укласти договорів на суму близько 10 мільйонів гривень, які міг освоїти суб'єкт підприємницької діяльності. Уклали два договори: капітальний ремонт будинку на вулиці Марка Вовчка і ремонт даху будівлі на Личаківській. У вересні цього року заявник на вимогу службової особи прибув до його кабінету, де передав гроші – 10 тисяч гривень. Після виконання другого договору і перерахування коштів міською радою суб'єкту підприємницької діяльності сьогодні було вручено чиновнику іншу суму, 80 тисяч гривень, після чого його затримали", – пояснив Євген Білоусов.

Крім того, заступник військового прокурора Західного регіону повідомив, що Юрій Голець пропонував львівській комерційній структурі допомогти домовитися про вивезення сміття за грошову винагороду. Таке сприяння чиновник оцінив у 5% від суми укладеного договору.

Нагадаємо, Військовою прокуратурою Західного регіону України було задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником управління житлового господарства Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради. Міський голова Андрій Садовий розпорядився відсторонити від виконання посадових обов’язків Юрія Гольця.

Додамо, що вирішуються питання про оголошення чиновнику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням), та обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, із конфіскацією майна.

За матеріалами: varianty.lviv.ua, unn.com.ua, zaxid.net

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!