За понад 50 млн гривень на Львівщині планують реконструкцію сміттєвого полігону

1344 0
Мовиться про полігон твердопаливних відходів на Стрийщині.
Фото: Поліція Львівської області

Фото: Поліція Львівської області

Славська селищна рада оголосила тендер на проведення реконструкції-рекультивації міського полігону твердопаливних відходів. Про це стало відомо з оголошення на майданчику для проведення електронних торгів Prozorro. 

Наразі початкова вартість робіт становить 50 млн 888 тис. гривень. Кошти на це виділять з місцевого бюджету. Підрядника ж оберуть за результатами аукціону, який проведуть 22 січня. 

Згідно з експертним звітом, площа земельного відводу під полігон становитиме 1,1 га, а загальна тривалість реконструкції та рекультивації – 2 роки. 

Читайте також: На якому етапі будівництво сміттєпереробного заводу у Львові

Зазначимо, що це вже друга спроба провести закупівлю вказаних робіт. Перша відбулась ще у жовтні минулого року. Проте її скасували через відсутність пропозицій, хоча у аукціони брали участь 4 компанії, чиї заявки на участь відхилили через брак документів. 

Нагадаємо, що раніше поліція повідомляла про фіктивний договір, який уклали керівництво комунального підприємства та компанія-підрядник. Останні зобов’язувались вивозити відходи на діючий стрийський полігон, проте насправді комунальники своєю технікою вивозили його для захоронення на закритий Славський полігон твердих побутових відходів, який наразі планують реконструювати. Таким чином державі нанесли збитків на майже 2,5 мільйони гривень. 

Володимир Федорович

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!