За рік повномасштабного вторгнення українці почали менше донатити на ЗСУ. Дослідження

1824 0
Чим доросліший респондент, тим менша його сума донатів.
Фото умовне

Фото умовне

З початку повномасштабного вторгнення українці були майже стовідсотково залучені у допомогу ЗСУ — 90,3% впродовж року робили донати. Однак, через рік сума пожертв українців зменшилась більш ніж у двічі. Про це йдеться у звіті комунікаційної агенції Postmen.

За результатами дослідження, середня місячна сума пожертв українців на потреби ЗСУ складає 1525 грн. На противагу, на сторінці фонду «Повернись живим» середня сума пожертв за лютий 2023 року становила близько 2000 грн. А за лютий 2022 року — 3500 грн.

Чим доросліший респондент, тим менша його сума донатів. 

У дослідження йдеться, що опитані у віці 50+ менше донатили, у порівнянні з іншими. На противагу цьому, молодь готова віддавати найбільше. Характерно, що дохід частково впливає на готовність людини робити пожертви. 

Читайте також: Львів увійшов до трійки «прозорих міст» в умовах воєнного стану

Найбільше українців, а саме 68%, задонатили у фонд «Повернись живим», також багато надсилали пожертви у фонд Сергія Притули (58%). Трохи менше половини, а саме 45%, донатили у фонди, не пов’язані із допомогою військовим, зокрема «Таблеточки» та «UAnimals».

Нагадаємо, що 90% українців вважають, що необхідно завдати ударів по території росії. 8% говорять, що лише по військових об’єктах і майже стільки ж, а саме 39%, вказують на військові об’єкти та об’єкти енергетичної інфраструктури.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!