За рік виробництво цукру на Львівщині збільшилось майже на 20%

892 0
Протягом сезону було перероблено майже 1,1 млн тонн цукрових буряків з яких зроблено 158,5 тис тонн цукру.
Умовне фото

Умовне фото

Сезон цукроваріння 22/23 у Львівській області, який розпочався у вересні, завершили. Протягом сезону переробили майже 1,1 млн тонн цукрових буряків з яких зроблено 158,5 тис. тонн цукру. Це на 19,5% більше, ніж показники попереднього сезону. 

Джерело: департамент агропромислового розвитку ЛОДА у Facebook

Читайте також: Що приготувати їсти, якщо немає світла та газу

«Останні 5 років ми спостерігали переважно зростаючий тренд у виробництві цукру в регіоні, це сприяє нарощуванню виробничих площ під цукровим буряком в місцевих господарствах. У минулому сезоні ми мали суттєве збільшення виробничих площ, а погода сприяла покращенню якісних показників цукрового буряку. Саме внаслідок поєднання цих двох факторів ми побачили суттєвий приріст виробництва цукру в регіоні», – каже директорка агропромислового розвитку ЛОДА Тетяна Гетьман.

За останні п’ять років у Львівській області збір цукрового буряка збільшився на 38%, виробництво цукру зросло на 46,6%. Основна частина львівського цукру реалізується на внутрішньому ринку, експортується близько 20% від загального виробництва і переважно в країни ЄС. За даними оперативного моніторингу господарства області в 2023 році планують посіяти 13,7 тис га цукрового буряка.

Нагадаємо, що в Україні з'являться нові вимоги щодо продажу курячих яєць. Товар продаватимуть за категоріями: якість, вага, зовнішні особливості.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!