Київ

За розстріл автівок в Ірпені та знущання над цивільними судитимуть військового рф

682 0
Окупант розстрілював цивільні автомобілі та забороняв надавати допомогу постраждалим, які помирали на дорозі.
Фото: Нацполіція

Фото: Нацполіція

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно гранатометника 2-го взводу, 6-ї роти, 2-го батальйону 137-го гвардійського парашутно-десантного полку 106-ї дивізії зс росії. Окупант після розстрілу цивільних автомобілів під погрозою зброї заборонив надавати допомогу постраждалим, які помирали на дорозі. Згодом військовослужбовці рф утримували важко поранених у захопленому будинку, не надаючи їм допомоги. Про це повідомили у пресслужбі ГУ Нацполіції України.

«Упродовж 5-6 березня 2022 року місцеві мешканці разом із маленькими дітьми намагалися евакуюватися з Ірпеня. Окупанти відкрили по цивільних вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. Внаслідок розстрілів 9 людей загинули, ще 12 – отримали поранення, у тому числі малолітня дитина», – зазначили в поліції.
 
 

Слідчі поліції встановили трьох військовослужбовців зс рф, які причетні до розстрілу евакуаційної колони, їм було повідомлено про підозру. Наразі до суду направлено обвинувальний акт щодо 23-річного десантника. 

«Встановлено, що окупант після розстрілу цивільних автомобілів під погрозою зброї заборонив надавати допомогу пораненим, люди лежали на дорозі та повільно помирали на очах у рідних», – йдеться в повідомленні.

Надалі окупант з іншими військовими рф зачинили у захопленому будинку вцілілих та поранених, які могли самостійно пересуватися. Серед полонених були тяжко поранені.

Зазначається, що ідентифікувати воєнного злочинця вдалося за фотознімком зроблений ним на фотоапарат та залишений у будинку біля місця розстрілу.

Читайте також: двом військовим рф оголосили про підозру, які знущалися з жителів Ірпеня під час окупації

Обвинувальний акт щодо військовослужбовця рф направлено до суду. Йому інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 (Жорстоке поводження з цивільним населенням, порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане із умисним вбивством) Кримінального кодексу України. Загарбнику загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, Київська міська прокуратура передала до суду справу заступника командира бойової машини зс рф, який вбивав та імітував страту мирних мешканців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!