Київ

За три місяці в Києві прибрали близько 800 незаконних МАФів

436 0
МАФи були розміщені без відповідних дозвільних документів.

Протягом весни в Києві демонтували близько 800 незаконно встановлених МАФів. Про це повідомив директор Департаменту територіального контролю міста Києва Михайло Буділов.

За його словами, протягом весни найбільше демонтували сезонні тимчасові споруди — понад 400, а також близько 265 тимчасових споруд і МАФів та 119 інших незаконно розміщених елементів благоустрою.

«Зокрема, біля станції метро "Академмістечко" прибрали близько 150 МАФів, що загромаджували простір. На їхню велику кількість постійно скаржилися місцеві жителі. Тож після закінчення терміну чинних договорів на відповідні земельні ділянки Департамент надав доручення на демонтаж. Масштабні демонтажі відбулися й на вулицях Володимира Івасюка та Петра Григоренка, поблизу станції метро "Позняки"», — сказав Буділов.

У КМДА зауважили, що всі демонтажі провели фахівці комунального підприємства та власники, які самостійно прибрали елементи благоустрою на вимогу приписів інспекторів.

Зокрема, у Святошинському районі демонтували 174 елементи благоустрою, в Оболонському — 125, Шевченківському — 97, Подільському — 97, Деснянському — 87, Солом'янському — 82, Печерському — 51, Голосіївському — 31, Дніпровському — 25 і Дарницькому — 24.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!