Київ

За тиждень у Київській області зафіксували понад 14 тисяч випадків грипу та ГРВІ

568 0
Також зареєстрували 284 випадки коронавірусу.
фото умовне

фото умовне

В Україні триває епідемічний сезон захворюваності на грип та ГРВІ. Зокрема, в Київській області протягом минулого тижня, з 16 по 22 жовтня, зареєстрували 14 317 випадків грипу та ГРВІ, в тому числі 284 випадки коронавірусу. Про це повідомила пресслужба Київської ОВА.

Як йдеться у повідомленні, цей показник є нижчим за епідпоріг на 7%. Також за цей період було госпіталізовано 154 осіб, серед яких 55 – із діагнозом COVID-19.

Читайте також: На Київщині виявили ще один спалах африканської чуми свиней

Фахівці наголошують, що вакцинація є найкращим і найдієвішим способом захиститися від грипу та COVID-19. За минулий тиждень 930 осіб отримали щеплення. Щепитися проти COVID-19 можна у сімейного лікаря безкоштовно, а проти грипу – необхідно завчасно придбати вакцину в аптеці й доставити, дотримуючись умов зберігання.

Нагадаємо, на Київщині зареєстрували нові осередки спалаху африканської чуми свиней. Хворих тварин виявили у приватних господарствах жителів села Хоцьки. У двох громадах Бориспільського району запроваджено карантин. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!