За яких умов в Україні можуть відкрити аеропорти. Пояснення Данілова

814 0
Секретар РНБО вважає, що наступного року питання відкриття аеропортів може зрушити з мертвої точки.
Фото: Юрій Танчин

Фото: Юрій Танчин

Останнім часом в Україні активно обговорюють часткове відновлення авіасполучення. Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону пояснив, за яких умов летовища можуть відкрити.

«По-перше, це захист тих летовищ, де буде вирішено розпочати користування літаками. По-друге, має бути готова інфраструктура. Має бути обов'язково задіяний механізм страхування, бо без страховок ніхто цього робити не буде. Ну і компанія, яка візьметься робити перельоти, це теж питання», – сказав Данілов.

За його словами, зараз у питанні відновлення авіасполучення розглядається кілька пропозицій. І додав, що у 2024 році про це можна буде говорити більш конкретно. 

Додамо, 19 грудня 2023 року з аеропорту «Бориспіль»  вилетів пасажирський Boeing 777-300 до аеропорту в Європі за запитом експлуатанта — української авіакомпанії Skyline Express.

Читайте також: У Повітряних силах відповіли, чи безпечно відкривати аеропорт у Львові

Нагадаємо, під час програми Tvoemisto.tv «Тема тижня» військовий експерт Сергій Грабський сказав, що відкрити аеропорти в Україні, зокрема у Львові, під час війни є неможливим. Адже, за його словами, не існує системи протиповітряної оборони, яка може стовідсотково гарантувати збиття всіх повітряних цілей.

Тетяна Дзяма

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!