Київ

Забудовник, який будує ЖК впритул до Солом'янського парку, профінансував висадку кленової алеї

904 0
Висадку дерев здійснять працівники КП УЗН Солом'янського району
Фото: Смарт-Девелопмент

Фото: Смарт-Девелопмент

Забудовник ТОВ «МІСЬКБУДАЛЬЯНС» профінансував закупівлю алеї дерев та їхню висадку Солом'янському ландшафтному парку в Києві. Про це пише Pragmatika.

«Розпочинаємо процес озеленення і покращення частини Солом’янського парку. Наразі підписано договір з комунальниками Солом’янського району, нами було профінансовано закупівлю дерев та їх висадку. Через погодні умови, весь процес довелося розтягнути на декілька днів. Цією ініціативою хочемо показати, що прагнемо зробити парк більш красивим, привабливим та комфортним для прогулянок», – зазначив представник забудовника.

Після завершення і облагородження місця висадки, парк отримає нові дерева – клени Фрімана Сієна та клени платановидні (гостролисті) кулясті. Це листопадні дерева середньої висоти, які мають густу і широку пірамідальну форму крони. Ростуть у будь-яких видах ґрунту, витримують не тривалу посуху, морозостійкі.

Як ми писали, у вересні упритул до Солом’янського ландшафтного парку по вулиці Шаповала 1 – 3 відновили будівництво апарт-комплексу CitiZen. 7 вересня, там почали рити котлован. 

14 жовтня, один зі схилів Солом’янського ландшафтного парку столиці обвалився у викопаний  будівельний котлован. 

З початку великої війни будівництво було припинено. У 2019 році місто видало компанії «Смарт-Девелопмент» містобудівні умови та обмеження для спорудження багатофункціонального комплексу, включаючи готелі та офіси. Проте призначення цієї земельної ділянки не відповідає задумам забудовника, який фактично будує житловий комплекс, офіційно називаючи його «апартаментами», щоб формально уникнути порушення МУО.

Місцеві мешканці виступають проти цього будівництва і об'єдналися в громадську організацію під назвою «Збережемо Солом'янський парк». Активісти подали три судові позови з вимогою визнати містобудівні умови та обмеження незаконними, а також скасувати дозвіл на будівництво та детальний план території. Щодо першої справи вже розпочато судовий розгляд.

Петиція щодо розірвання договору оренди землі із забудовником апарт-комплексу CitiZen та повернення зеленої зони Солом'янському парку  набрала необхідні 6 тисяч підписів.

За даними Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, генпідрядником будівництва на ділянці по вулиці Генерала Шаповала, 1-3 є ТОВ “Сігма-Білдінг”, а замовниками – ТОВ “Смарт-Девелопмент” та ТОВ “Міськбудальянс”.

За даними Opendatabot, кінцевим бенефіціаром, власником та засновником ТОВ “Смарт-Девелопмент” є син покійного ексмера Києва Омельченко Олександр Олександрович. Йому належить 50% статутного капіталу.

Іншим кінцевим бенефіціаром, власником та засновником ТОВ “Смарт-Девелопмент” є родина тенісиста Станіслава Селюка (загинув у 2013 році): Владислава Селюк, їй належить 25% статутного капіталу, залишок (по 8,33%) – іншим членам родини Селюків – Нікіта, Деніс, Александр. 

Другий замовник ТОВ “Міськбудальянс”, який до 2021 року належав  Максиму Половку, який також є кінцевим бенефіціарним власником “Еко-Буд-Трейд”. Половка київські активісти пов’язують із ексспівголовою фракції “Блоку Леоніда Черновецького” у Київраді Денисом Комарницьким.

Кінцевими бенефіціарними власниками та засновниками “Міськбудальянсу” є Андрій Чихун (50%) та Роман Тарасюк. Чихуна пов’язують із тим же Денисом Комарницьким, а Тарасюка із львівським бізнесменом, ексдепутатом Львівської облради та нардепом VII скликання Ігорем Кривецьким за прізвиськом “Пупс”.

“Еко-Буд-Трейд” прославилася як субпідрядник скандального будівництва Подільсько-Воскресенського мосту, що отримало зі столичного бюджету загалом понад 6 млрд грн. 

За дозвільними документами, назва об’єкта: “будівництво будівель готельного, офісного та багатофункціонального призначення на вулиці Генерала Шаповала, 1-3 у Солом’янському районі”. Однак сам об’єкт за тими ж документами зареєстрований за кодом ДКБС:1122.1 (будинки багатоквартирні масової забудови).

За даними bild.ua житловий комплекс CitiZen матиме  чотири будівлі: 1-поверхову, 14-поверхову, 16-поверхову та 21-поверхову.

Активісти, які виступають проти будівництва, представили проєкт спортивного простору замість будівництва ЖК на території столичного Солом'янського ландшафтного парку. Концепцію Soloma Sport Park розробила громадська організація «Збережемо Солом'янський Парк».

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!