Загибель бійців 128 бригади. ДБР почало службове розслідування

651 0
128 бригада підтвердила загибель 19 своїх бійців унаслідок ракетного удару.
Умовне фото

Умовне фото

Державне бюро розслідувань почало розслідувати обставини загибелі військовослужбовців 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади та мирних жителів внаслідок обстрілу в Запорізькій області. Бригада підтвердила загибель 19 своїх бійців унаслідок ракетного удару. Там повідомили, що зараз проводиться перевірка всіх обставин трагедії. Про це повідомила пресслужба ДБР.

Відомство ініціювало службове розслідування дій військових посадовців, які організували захід до дня «Ракетних військ і артилерії» поблизу лінії фронту.

«Розслідування обставин справи та притягнення до відповідальності причетних наразі є одним з пріоритетних завдань ДБР», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Зеленський анонсував посилення роботи ППО на Львівщині

Слідчі зазначили, що 3 листопада під час ракетного удару ракетою «Іскандер» по селу на Запоріжжі загинули та були поранені військовослужбовці 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, а також мирні мешканці. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено близько 30 будинків та господарчих споруд, розташованих поруч з місцем удару.

Наразі працівники ДБР проводять слідчі дії, встановлюючи деталі обставин, які призвели до трагедії. Кримінальне провадження розпочали за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу – недбале ставлення військової службової особи до служби. Санкція статті передбачає до 8 років ув'язнення.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!