Захисники і захисниці зі Львівщини можуть отримати матеріальну допомогу. Що для цього треба

3207 0
Сума допомоги може становити від 10 до 25 тисяч грн.
Фото умовне

Фото умовне

Люди, які брали участь у російсько-українській війні та мають статус особи з інвалідністю внаслідок війни, можуть отримати з обласного бюджету матеріальну допомогу на покращення фізичного та ментального здоров’я. Про це повідомляють у Львівській ОВА.

Що необхідно: 

Для цього необхідно мати статус особи з інвалідністю внаслідок війни та реєстрацію на території Львівської області.

Як отримати матеріальну допомогу:

У відділ соціального захисту населення у громаді за місцем проживання потрібно подати заяву, копію посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни, копію документа, що підтверджує безпосередню участь у війні, копію індивідуальної програми реабілітації, копію паспорта та ідентифікаційного номера, реквізити особового банківського рахунку.

Зазначимо, що матеріальну допомогу надають раз на рік. На реабілітацію можна вирушити з дружиною чи чоловіком.

Яка сума допомоги:

I група – 25 тисяч грн

II група – 15 тисяч грн

III група – 10 тисяч грн

Якщо у вас виникли запитання, звертайтесь у відділ соціального захисту Захисників і Захисниць України та членів їхніх сімей Львівської ОВА за номером телефону: 032 255 44 50.

Нагадаємо, що на Львівщині започаткували проєкт з горотерапії для українських захисників і захисниць та їхніх сімей. Metta, NGO за підтримки U.S. Forest Service допоможуть відновитися учасникам бойових дій за допомогою походів у гори. Планують 1-2 денні виїзди. Участь безкоштовна, харчуванням та транспортом забезпечують. Також є супровід інструктора програми та психолога. Більше інформації у телеграм-каналі, який Департамент соціального захисту населення Львівської ОДА створив, щоб інформувати ветеранів, членів їхніх сімей, учасників російсько-української війни зі Львівщини про новини у ветеранській сфері.

_______________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!