Київ

Заказнику «Протасів Яр» присвоїли ім'я Романа Ратушного

587 0
Протасів Яр носитиме ім'я свого захисника
Фото: ГО «Захистимо Протасів Яр» / Facebook

Фото: ГО «Захистимо Протасів Яр» / Facebook

Київрада проголосувала за присвоєння заказнику «Протасів Яр» мені активіста й військового Романа Ратушного. Про це повідомила ініціатива «Захистимо Протасів Яр».

Рішення підтримали 76 депутатів, проти голосів не було. 

Раніше Київрада підтримала перейменування вулиці Волгоградської у Солом'янському районі на вулицю імені Романа Ратушного. 

Нагадаємо, у боях з росією загинув 24-річний київський активіст Роман Ратушний. З першого дня повномасштабного російського вторгнення Роман брав участь в боях під Києвом, а потім у складі 93 омбр «Холодний яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом. Він став відомим під час низки акцій протесту проти забудови Протасового Яру в Києві. Він був головою ініціативи, а потім і громадської організації «Захистимо Протасів Яр».

Під час прощання з активістом мер Києва Віталій Кличко пообіцяв залишити Протасів Яр зеленою зоною в пам’ять про Романа. Пізніше Київрада підтримала створення ландшафтного заказника в Протасовому Яру.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!