Замість «Шекспіра» у Львові можуть звести готель з офісами і рестораном

3568 0
Закрити ресторан, що працював на Любінській, 114 понад 17 років, довелось через пандемію.
Фото: lviv.virtual.ua

Фото: lviv.virtual.ua

Замість ресторану «Шекспір», що нещодавно закрили у Львові на вулиці Любінській, планують звести будівлю з офісними приміщеннями, готелем та рестораном. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив один із співвласників «Шекспіра», депутат Львівської міської ради від «ЄС» Петро Адамик.

Читайте також: «Голка в сіно». Як львівський коктейль-бар садить дерева в місті і переборює карантин

«Ми лише починаємо працювати над проєктом, ще не відчуваємо до кінця, що там має бути. Але хочемо, щоби воно було не менш знаковим місцем, ніж було. На першому поверсі точно буде кафе чи ресторан із назвою «Шекспір», такий у нас план з компаньйонами. Бачу, що там може бути частина апартаментів, офісів і комерції. Зводити просто житловий будинок немає сенсу», – каже він.

Наразі до пошуку рішення залучили архітекторів, додає він. Закрити ресторан, що працював на Любінській, 114 понад 17 років, довелось через пандемію, каже Петро Адамик.

«Як приймали рішення про закриття «Шекспіру», то я не спав дві ночі. Краще жахливий кінець, ніж жах без кінця. Через пандемію виникли проблеми. Минулої зими довелось вкладати в цю справу багато грошей. Літом вони самі на себе заробляли, але…», – додає він.

Територія, де знаходиться ресторан "Шекспір" є у зоні Ж-3. За базовим планом зонування Львова, зона Ж-3 – це зона багатоповерхової житлової забудови, де дозволені будинки висотою 37 м (допустимі – 57 м). 

За даними системи YouControl, керівником ТзОВ «Британський дім», яке зареєстроване за адресою на вулиці Любінській, 144, є Христина Химчак, а засновниками – колишній депутат Львівської міської ради і засновник компанії «Дорожні Технології» Петро Соболь та депутат ЛМР Петро Адамик. 

Нагадаємо, 16 листопада заявили про закриття ресторану «Шекспір», що працював понад 17 років на вулиці Любінській,114 неподалік від аеропорта. Також нещодавно про закриття свого закладу заявили засновники ресторану «Ґвара», що на вул. Братів Рогатинців, 32. Його відкрили як заклад львівської кухні.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!