Заступник голови Золочівської РВА завдав збитків бюджету на понад 25 млн гривень

856 0
Інцидент трапився ще у квітні 2022 року.
Фото умовне

Фото умовне

Заступника голови районної військової адміністрації викрили на незаконній закупівлі, якою він завдав збитків на понад 25 млн гривень. Про це повідомила пресслужба СБУ. 

«Перебуваючи командиром військової частини Нацгвардії, у квітні 2022 року посадовець придбав за державні кошти 72 резервуари РГС-50 для зберігання пального за штучно завищеною вартістю. Встановлено, що військова частина придбала відповідні цистерни за майже 64,5 млн грн, хоча ринкова вартість резервуарів становила 39,3 млн грн. Таким чином незаконна діяльність фігуранта призвела до завдання збитків оборонному бюджету України на понад 25 млн грн», – йдеться у повідомленні правоохоронців. 

Посадовець уклав таку угоду, незважаючи на те, що декілька підприємств пропонували йому набагато вигідніші строки постачання та оціночну вартість. 

Читайте також: На Львівщині росіяни незаконно здавали в оренду земельні ділянки агрофірмам

Наразі вирішується питання щодо запобіжного заходу, а саме тримання під вартою. Чоловіку загрожує 8 років в’язниці за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах воєнного стану).

Зазначимо, що у повідомленні СБУ не вказано, про кого йдеться. Як стало відомо Tvoemisto.tv, йдеться про заступника керівника Золочівської РВА, який з 2013 року очолював Навчальний центр імені Василя Вишиваного НГУ, а вже 5 травня цьогоріч його призначили на нову посаду.

Нагадаємо, що у Стрию підрядник, який виконував ремонтні роботи на стадіоні «Сокіл», завищив обсяги виконаних робіт на понад 500 тис. грн.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!