Завтра на Львівщині почнуться Міжнародні польові навчання

731 0
Це масштабна колаборація за участю України, Польщі, Литви, Латвії, Молдови, на якій будуть опрацьовувати реагування на надзвичайні ситуації.
Фото: ICCSS

Фото: ICCSS

28 та 29 вересня на території полігону у Старичах на Львівщині довкола кар’єру ДП «Екотрансенерго», поблизу Яворівського озера у Львівській області), вудбудуться міжнародні польові навчання в межах проєкту «EU-CHEM-REACT 2». Про це повідомили у ГУ ДСНС Львівщини.

Міжнародні польові навчання в межах проєкту – це масштабна колаборація за участю України, Польщі, Литви, Латвії, Молдови, на якій будуть опрацьовувати реагування на надзвичайні ситуації.  

«Ці навчання передбачають проведення командно-штабних і польових навчань для відпрацювання питань взаємодії служб цивільного захисту у Східній Європі й механізму цивільного захисту Європейського Союзу та є продовженням першої частини навчань, які відбувались у 2018 році. Проєкт фінансується за кошти Євросоюзу», – йдеться у повідомленні.

Учасниками проєкту від України є усі відповідальні відомства, Товариство Червоного Хреста України, а з міжнародних організацій – Міжнародний центр з хімічної безпеки (м. Варшава), Організація із заборони хімічної зброї, ООН, ОБСЄ та Інтерпол.

Організації мають випробувати процедури реагування на надзвичайні ситуації хімічного, радіаційного, біологічного характерів.

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!