Сьогодні стартує основна сесія національного мультитесту. Що потрібно знати

3610 0
Він складатиметься з трьох предметів, відбуватиметься у спеціальних центрах, а триватиме впродовж 10 днів у дві зміни.
фото: unsplash.com

фото: unsplash.com

Сьогодні, 18 липня, стартує основна сесія національного мультитесту (НМТ), який цього року замінить традиційне зовнішнє незалежне оцінювання. Він складатиметься з трьох предметів: української мови, математики, історії України і відбуватиметься на комп’ютерах у спеціальних центрах, а триватиме впродовж 10 днів у дві зміни.

На виконання мультитесту з трьох предметів кожному учасникові виділять 120 хвилин. За кожен предмет виставлять певну кількість балів – по 30 балів з української мови та історії України та 35 балів з математики.

Читайте також: 90% випускників, які виїхали за кордон через війну, планують навчатись в українських вишах

Якщо під час складання тесту буде повітряна тривога або інша зовнішня причина завадить іспиту, то його перенесуть на додаткову або спеціальну сесію. Результати першої сесії стануть відомими до 12 серпня, а усіх сесій ‒ до 19 вересня 2022 року.

Цьогоріч для вступу на платну форму навчання здавати мультитест не потрібно. Варто лише написати мотиваційний лист та пройти співбесіду в університеті. Проте престижні університети все ж прийматимуть на навчання виключно на основі мультитесту. Також для вступу будуть чинними і сертифікати про проходження ЗНО чотирьох попередніх років.

Читайте також: У МОН назвали дати єдиного мультипредметного тесту, який цього року замінить ЗНО. Графік

Додамо, що на Львівщині його проводитимуть у 13 містах. У кожному приміщенні також облаштують укриття. А учні, які перебувають в інших країнах, матимуть можливість пройти тестування за кордоном. Для цього у Європі створили мережу пунктів тестування для українців. 

Нагадаємо, якщо випускник протягом основного періоду реєстрації, що тривав з 1 лютого до 19 квітня, створив реєстраційну картку учасника ЗНО, то автоматично стає учасником НМТ, який отримає повідомлення з кодом та паролем до персонального кабінету. У ньому, в період з 20 травня до 8 червня, потрібно було підтвердити бажання пройти тестування та вибрати місце, де абітурієнт планує складати тест у липні. Саме тестування проходить в три сесії: основна (18 липня-10 серпня); додаткова (16-20 серпня) та спеціальна (12-16 вересня).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!