Політична реклама

Завтра у Львові згадуватимуть одного з творців нової Польщі

836 0
Завтра, 4 червня, в день 25-ї річниці парламентських виборів у Польщі, які започаткували глибокі демократичні зміни у цій країні, у Львові згадуватимуть Яцека Куроня. Цього уродженця Львова поляки вважають видатним лідером демократичної опозиції до 1989 року, а також одним із головних діячів і творців нової Польщі.
Фото: ZIK/Роман Балук

Фото: ZIK/Роман Балук

Відтак, генеральне консульство Республіки Польща у Львові запрошує покласти квіти біля пам’ятної таблиці о 12.00 на вул. Стрийській, 38. Саме за цією адресою народився та певний час мешкав у Львові Яцек Куронь. У 2002 році Куроню було присвоєно звання почесного громадянина міста Львова і відкрито пам’ятну таблицю.

Довідка:

На 4 червня 2014 року припадає 25 річниця парламентських виборів у Польщі.  Внаслідок виборів в 1989 році представники демократичної опозиції зайняли 99 на 100 місць у відродженому Сенаті, а також 35 % місць у Сеймі – тобто всі можливі за які можна було боротися опозицією. У результаті голосування зруйнувалася тоталітарна політична система. Наступили зміни, які торкнулися всіх аспектів політичного, економічного та громадянського життя, а також довели до швидкого розвитку держави і дозволили Польщі вступити до НАТО і ЄС.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!